La UGT de Catalunya exigeix que els treballadors de totes les Administracions Públiques recuperin la paga sencera del 2012

Davant l’anunci del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, que els funcionaris de l’Administració General de l’Estat cobraran a la nòmina de gener la quarta part de la paga de Nadal del 2012 -que tots els treballadors del sector públic van deixar de cobrar sencera-, la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya vol expressar:

  • La UGT de Catalunya exigeix que es retorni el 100% de la paga de Nadal de 2012.
  • L’any 2012 el ministre d’Hisenda va obligar totes les administracions públiques a retallar la paga als seus treballadors i treballadores; en canvi, ara, n’anuncia el retorn només als treballadors de l’Estat. Des del nostre sindicat exigim que recuperin la paga tots els treballadors i les treballadores que es van veure afectats, és a dir, també els de l’administració de la Generalitat i de l’administració local, així com els del sector públic.

  • El que està fent Cristóbal Montoro es buscar una sortida a la judicialització del conflicte, ja que molts tribunals ja han donat la raó als sindicats i han reconegut el dret a cobrar la part meritada de la paga (concretament els 44 dies compresos entre l’1 de juny i el 14 de juliol, data d’entrada en vigor del Reial Decret 20/2012 ). La quarta part de la paga equivaldria a aquesta part meritada.

 

  • Tanmateix, des de la UGT de Catalunya continuem exigint el mateix que venint batallant des de l’inici del conflicte: que totes les administracions retornin el 100% de la paga manllevada als treballadors i les treballadores afectats.