Print Friendly, PDF & Email

Segons informa el diari La Mañana de Lleida a l’article del 20 de març de 2012, la comarca d’El Segrià compta amb 1.700 alumnes que han sol·licitat beca de menjador, enlloc dels 800 que ho van fer fa 2 anys. La FAPAC denuncia que la Generalitat no incrementa el pressupost destinat a aquest tipus d’ajuts. A tot Catalunya ens trobem en la mateixa situació.

 

El Síndic de Greuges Rafel Ribó, en el seu informe de 2011, va sol·licitar ahir al Govern català més recursos econòmics pels ajuts a l’estudi (llibres, menjador escolar, transport…), i ho va fer a la comissió del Parlament. També va demanar l’increment dels recursos humans econòmics i materials a les escoles i als instituts, basant-se en el criteri segons el qual les retallades a l’ensenyament públic poden vulnerar el dret fonamental a  un ensenyament de qualitat i en condicions d’igualtat.

D’altra banda i segons fonts de la mateixa FAPAC,   s’estan recollint signatures entre les famílies catalanes per tal de sol·licitar la reimplantació de la sisena hora a les escoles de primària dins d’aquesta tendència a fer respectar el dret  a un ensenyament de qualitat i en condicions d’igualtat. De moment, aquesta institució que representa a les famílies d’alumnes de primària de l’escola pública, ja ha recollit 2000 signatures.

Contra les retallades calen reaccions, per a cada acció del Govern de la Generalitat de fer un pas enrera, sindicats, entitats i ciutadania en general cal que prenguem iniciatives pacífiques però contundents, i utilitzant tots els recursos legals i administratius al nostre abast com el Sindic de Greuges del Parlament català, El Defensor del Pueblo de las Cortes Generales i el Defensor del Pueblo de la UE.

També en terres gironines la FAPAC vol denunciar als consells comarcals per l’encariment del menjador escolar.

A més a Girona s’ha implantat una nova iniciativa, on els infants davant del problema de les beques de menjador escola i l’encariment del menjador escolar, han decidit les AMPES que els infants puguin portar la carmanyola. Aquesta idea a les privades i concertades, ja s’estava aplicant. Per dir-ho d’alguna forma són menjadors anticrisi.

Aquesta mesura serveix també perquè no hi hagi tant absentisme escolar.

http://www.tv3.cat/videos/3986690/Carmanyola-a-lescola

Fonts consultades:

 www.lamanyana.es

www.sindic.cat

www.sindic.cat

2 thoughts on “MENYS BEQUES, MENYS MESTRES, MENYS OPORTUNITATS, MÉS CARMANYOLES”
  1. Crec que si que unes eleccions isiugn locals o generals serveixen per saber el sentir de la gent, i es ben clar en les gre0fiques que els partits majoritaris han minvat en favor de altres i de l’abstencif3. I que en el moviment 15M hi ha la gent que hi ha, i que per a molta gent una cosa e9s el parlar, altra el participar, i altra el actuar, som persones i cadascfa amb les seves condicions.Pot ser que la tasca a partir d’ara sigui la dimensif3 europea del moviment. Encara que pens que s’ha de treballar en el entorn me9s proper. Amb els mitjans de que es disposa per obtenir informacif3, seran els europeus que s’interessin i no els de Mallorca o Espanya els que es dediquin a exportar.I una de les tasques, de portes cap a dins, e9s evidenciar que el sistema ja no serveix.Una de les maneres de tirar abaix el sistema utilitzant les seves eines pot ser desmuntant la paradoxa de un sistema que es diu representatiu i democre0tic en el que el vot no te9 el mateix valor per a tothom, el vot dirigit a uns partits o de algunes regions o autonomies no te9 el mateix valor que per altres.Mentre la estesa sensacif3 de que tan se val, participar o no participar, estigui arrelada entre la gent, no arribare0 una majoria d’edat ni poledtica ni social, mentre estiguem tutoritzats com alots petits per uns partits = poders que de entrada saben que sortiran afavorits, el poble no tendre0 clar el valor de participar en res. Reivindicar la majoria d’edat poledtica social, una persona = un vot = un impost = mateixos deures / mateixes obligacions = mateixos drets.

  2. Realment interessant, ho dic per experiència pròpia.

    Ramon Cervera Maurel

Comments are closed.