MENYS BEQUES, MENYS MESTRES, MENYS OPORTUNITATS, MÉS CARMANYOLES

Print Friendly, PDF & Email

Segons informa el diari La Mañana de Lleida a l’article del 20 de març de 2012, la comarca d’El Segrià compta amb 1.700 alumnes que han sol·licitat beca de menjador, enlloc dels 800 que ho van fer fa 2 anys. La FAPAC denuncia que la Generalitat no incrementa el pressupost destinat a aquest tipus d’ajuts. A tot Catalunya ens trobem en la mateixa situació.

 

El Síndic de Greuges Rafel Ribó, en el seu informe de 2011, va sol·licitar ahir al Govern català més recursos econòmics pels ajuts a l’estudi (llibres, menjador escolar, transport…), i ho va fer a la comissió del Parlament. També va demanar l’increment dels recursos humans econòmics i materials a les escoles i als instituts, basant-se en el criteri segons el qual les retallades a l’ensenyament públic poden vulnerar el dret fonamental a  un ensenyament de qualitat i en condicions d’igualtat.

D’altra banda i segons fonts de la mateixa FAPAC,   s’estan recollint signatures entre les famílies catalanes per tal de sol·licitar la reimplantació de la sisena hora a les escoles de primària dins d’aquesta tendència a fer respectar el dret  a un ensenyament de qualitat i en condicions d’igualtat. De moment, aquesta institució que representa a les famílies d’alumnes de primària de l’escola pública, ja ha recollit 2000 signatures.

Contra les retallades calen reaccions, per a cada acció del Govern de la Generalitat de fer un pas enrera, sindicats, entitats i ciutadania en general cal que prenguem iniciatives pacífiques però contundents, i utilitzant tots els recursos legals i administratius al nostre abast com el Sindic de Greuges del Parlament català, El Defensor del Pueblo de las Cortes Generales i el Defensor del Pueblo de la UE.

També en terres gironines la FAPAC vol denunciar als consells comarcals per l’encariment del menjador escolar.

A més a Girona s’ha implantat una nova iniciativa, on els infants davant del problema de les beques de menjador escola i l’encariment del menjador escolar, han decidit les AMPES que els infants puguin portar la carmanyola. Aquesta idea a les privades i concertades, ja s’estava aplicant. Per dir-ho d’alguna forma són menjadors anticrisi.

Aquesta mesura serveix també perquè no hi hagi tant absentisme escolar.

http://www.tv3.cat/videos/3986690/Carmanyola-a-lescola

Fonts consultades:

 www.lamanyana.es

www.sindic.cat

www.sindic.cat