Print Friendly, PDF & Email

Després de l’etapa de confinament provocada per la crisi sanitària, aquest estiu serà, sens dubte, diferent a altres estius. Ara toca analitzar quines accions es poden dur a terme per avançar en aquells aspectes en què l’aïllament físic ho ha impedit per fer front als decalatges i a la pèrdua d’hàbits i rutines que cal recuperar en iniciar un nou curs. 

És per aquest motiu que el Departament d’Educació, un cop entrats en la fase 2 de la desescalada, té l’oportunitat de tornar a connectar amb l’alumnat i de comptar amb el professorat perquè, amb la complicitat de les famílies, proposi un pla personalitzat d’estiu als i les alumnes.

El pla personalitzat d’estiu és un conjunt de propostes educatives que s’adapta a les característiques i necessitats de cada alumne i alumna. Té la finalitat de donar continuïtat a la dinàmica escolar i de minimitzar els efectes negatius que el temps de confinament hagi pogut tenir en cada infant o jove des d’un punt de vista emocional, cognitiu o competencial. I també ha de tenir en compte les experiències i situacions singulars de cadascun, a la vegada que ha d’esdevenir un instrument que ajudi a donar una resposta a la situació personal que pugui haver viscut cada alumne o alumna per contribuir a una certa normalització dels contextos d’aprenentatge sense pretendre recuperar ni completar cap programa.

El pla personalitzat d’estiu