Print Friendly, PDF & Email

COMUNICAT UNITARI DELS SINDICATS DE L’EDUCACIÓ

27JMUCE Els sindicats sotasignats donem suport a la convocatòria del MUCE i convoquem totes i tots els que treballem a l’escola pública i tota la comunitat educativa a participar en la CONCENTRACIÓ, MANIFESTACIÓ PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE CATALUNYA, DEL 27 DE JUNY, CONTRA LES RETALLADES, PER LA RERIRADA DE LA LOMCE I LA DEL DECRET DE PLANTILLES.

A totes les retallades que el ministre d’educació i la consellera d’ensenyament ja han infligit a l’educació pública en els cursos passats i els efectes negatius de l’aplicació de la LEC, ara cal afegir-li una nova retallada, la no contractació del professorat necessari per cobrir l’increment  de matrícula nova en els centres públics per poder continuar tenint una educació pública de qualitat,

 El curs 2013-2014 començarà amb 7000 alumnes més i 400 docents menys dels necessaris per atendre’ls amb la mínima qualitat exigible, amb el tancament de centres immediat o anunciat i la pèrdua de línies a la pública . El projecte de Decret de Plantilles que el Departament vol posar en marxa és un sistema de provisió places i no fixa en lloc els mínims imprescindibles de les plantilles pel correcte funcionament dels centres educatius, permet una gestió directiva poc participativa i democràtica i acaba amb el sistema de borses baremades per serveis prestats per cobrir .interinatges i substitucions. Trasllada la responsabilitat del Departament en la gestió de centres als directors i no aposta  suficientment per la t transparència  .

 Si a aquesta situació hi afegim la tramitació parlamentària del projecte de llei del ministre Wert, la LOMCE, ens trobem davant del perill d’una educació pública retallada i emmarcada en un sistema educatiu estatal profundament retrògrad i reaccionari, ja que la LOMCE suposa un salt enrere que ens transporta a temps predemocràtics.

 Més retallades  en els serveis públics posen en greus dificultats la prestació de  drets tan bàsics com l’educació i la sanitat i tota la resta de serveis públics. És del tot necessari aturar les retallades, retirar decrets regressius com el de Plantilles   i fer saber al Govern de l’Estat que volem que retiri la LOMCE de la seva tramitació parlamentària.

Per això convoquem la següent CONCENTRACIÓ MANIFESTACIÓ:

DIJOUS 27 DE JUNY A LES 18H CONCENTRACIÓ MANIFESTACIÓ davant la subdelegació del Govern estatal, per després anar en manifestació fins la Plaça Urquinaona davant del consorci

–       Contra les retallades en l’educació

–       Per l’increment de plantilles

–       Per la retirada del Decret de Plantilles

–       Per la retirada de la LOMCE de la tramitació parlamentaria