Print Friendly, PDF & Email

Barcelona, 27 de març de 2023

Avui la UGT de Catalunya hem signat l’Acord per a la Planificació Professional, juntament amb la resta d’organitzacions sindicals i empresarials més representatives de Catalunya (CCOO, Foment del Treball i Pimec), i els Departaments de Presidència, de Treball i d’Educació.

Aquest Acord és fruit de l’entesa i la negociació, en el si de la Comissió Rectora del Sistema de Formació i Qualificació Professionals, i es reafirma novament que la concertació social és la base on es basteix la Formació Professional.

A l’Acord es determinen una sèrie de criteris i compromisos que constitueixen un punt de partida sòlid per a l’elaboració i concertació del document “Criteris per a la planificació dels Serveis Bàsics del Sistema 2024-2027”.

  • Com a elements importants de l’Acord podem destacar els següents:

Posem especial èmfasi en l’orientació, l’augment de plantilles, la prospectiva de les necessitats de les persones, el mercat de treball i les necessitats dels territoris.
L’FP Dual ha estat una aposta històrica de la nostra organització, ara estesa a la resta d’agents socials, el govern de la Generalitat i el de l’Estat, i aquesta importància es reflecteix tant en la llei estatal, com en la del Parlament de Catalunya.
Valorem la Formació Professional Integrada en la nostra concepció de Formació al llarg de la vida.
Hem establert una planificació de l’Oferta formativa 365, fonamentada en la prospectiva, la visió integrada i el diàleg social com els tres principals eixos d’aquesta planificació.
Podem analitzar els compromisos i criteris específics de l’àmbit educatiu, la preinscripció, l’àmbit de treball i l’orientació.

Amb aquest acord, a més a més, aconseguim:

  • L’avançament del calendari de la preinscripció de la FP
  • 6% MÉS de places
  • 175 milions d’euros MÉS d’INVERSIÓ
  • 273 grups nous
  • 698 docents més

__________________________________

Editorial 

Malauradament, hi ha qui reiteradament es dedica a criticar la nostra gestió i els nostres guanys, únicament amb objectius electoralistes. El temps ens dona la raó; fa 20 anys que la USTEC és el  sindicat majoritari a l’Educació Pública. En aquest temps hem patit les retallades més grans que es recorden al nostre sector, encara molts d’aquests drets perduts NO S’HAN RECUPERAT, i el nostre sector i l’educació de Catalunya encarà es troba en pitjors condicions pel col·lectiu docent que fa 12 anys.

Cal dir-ho, durant aquest temps, hem vist com contínuament llencen pilotes enfora davant aquest fet, convoquen vagues de forma unilateral sense cap efectivitat i menyspreen els guanys aconseguits per la resta de sindicats.

La representativitat de la UGT a l’ensenyament Públic és 6 vegades menys que la de la USTEC, però, tot i això, la força de la nostra lluita històrica i dels nostres principis de defensa del col·lectiu ens permet assolir els guanys que altres sindicats més representatius NO ACONSEGUEIXEN.

Ja estem cansades d’un sindicalisme que diu i no fa, que critica, però no obté millores, que utilitza la seva representativitat per desprestigiar altres sindicats i així amagar les seves vergonyes. Pregunteu-vos: què han obtingut pel col·lectiu? Per a què fan servir la seva ingent representativitat de fa 20 anys que tenen majoria a Catalunya? A part de criticar tot i tothom, són útils? Ens fan servei?

La UGT Educació Pública no volem entrar a un joc que no fa cap bé pel conjunt dels sindicats, però tampoc estem disposades a callar i a deixar-nos trepitjar, ni per l’Administració ni per ningú.

SOM ÚTILS I ACONSEGUIM MILLORES i mai criticarem els guanys obtinguts per altres companys i companyes d’altres sindicats, però TAMPOC DEIXAREM QUE MENYSPREÏN LA TASCA QUE PORTEM A TERME ON LEGÍTIMAMENT TENIM REPRESENTACIÓ.

A aquestes persones els hi demanem que FACIN LA SEVA FUNCIÓ ALLÀ ON ELS PERTANY FER-LA I QUE LLUITIN PER LA MILLORA DE L’EDUCACIÓ I DE LES CONDICIONS DEL PROFESSORAT DE CATALUNYA, en farà molt millor servei que perdre el temps difamant i fent veure que la seva representativitat serveix per assolir guanys que NO ES MATERIALITZEN EN RECUPERACIÓ DE DRETS.

Recordem: malauradament les nostres condicions laborals són pitjors que les de fa 12 anys.

La UGT Educació Pública tenim un objectiu clar: recuperar els drets perduts i millorar-los, junt amb el conjunt de l’Educació Pública del nostre país.

  • Enllaços a notícies 

https://www.ara.cat/societat/educacio/tots-alumnes-fp-hauran-placa-comencar-curs_1_4661955.html   

https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20230327/formacion-profesional-acuerdo-govern-agentes-sociales-catalunya-85210346

 

UGT Educació Pública