Print Friendly, PDF & Email

Les dades del PIB confirmen que la pujada complementària del 0,5% per a 2023 es compleix


Nota de premsa.

Madrid, 30 de gener de 2024

UGT Serveis Públics i l’Àrea Pública de CCOO insten al Govern a la utilització de fórmules legislatives per a fer efectives les pujades salarials de l’any 2024 per als treballadors i treballadores públiques sense haver d’esperar a la llei de PGE. 

L’Acord marc per a una Administració del Segle XXI signat per  UGT i CCOO recull per a 2023 dues pujades salarials: una pujada fixa del 2,5% (que es va fer efectiva al gener de l’any passat) més dues pujades complementàries i amb caràcter retroactiu amb data d’1 de gener de 2023 del 0,5% cadascuna.

La primera, que s’aplicava si l’IPC harmonitzat de 2022 i 2023 superava el 6%, es va complir i es va fer efectiva l’octubre de 2023. La segona s’acaba de confirmar en conèixer-se la dada del PIB (2,5%) que ha avançat més enllà del 2,1% estipulat a l’Acord.

UGT reclamem al Govern a incorporar de manera immediata a les nòmines dels 3,5 milions de treballadors i treballadores públiques aquest 0,5%, més el 2% corresponent a 2024, activant les fórmules legislatives necessàries sense esperar a l’aprovació de la llei de PGE.


 

 

1 de Febrer de 2024

UGT i CCOO materialitzen amb el Govern central la pujada salarial del 0,5% del PIB en compliment de l’Acord Marc per a una Administració del Segle XXI, a la comissió de seguiment celebrada avui.

UGT Serveis Públics i l’Àrea Pública de CCOO s’han reunit durant el matí d’avui amb la Secretària d’Estat de Funció Pública per a fer efectiva la pujada retributiva complementària del 0,5% vinculada al PIB del 2023 i insten al govern a articular els mecanismes necessaris per a dur a terme l’increment del 2% pactat per al 2024 sense haver d’esperar a la llei de PGE del 2024.

La Comissió de Seguiment de l’Acord per a una Administració del segle XXI, signat per UGT i CCOO, s’ha reunit aquest matí a instàncies de tots dos sindicats, per a tractar com i quan es materialitzarà a les nòmines de les treballadores i treballadors públics aquestes pujades salarials.

L’Acord va comprometre una pujada a les nòmines dels més de 5 milions de treballadors i treballadores públiques del 0,5% si el PIB superava el 2,1% amb caràcter retroactiu i consolidable a l’1 de gener de 2023 i del 2% corresponent a 2024.

Això suposa que les treballadores i treballadors públics han vist incrementades les seves retribucions més d’un 7% amb l’efecte acumulat de les pujades dels anys 2022 i 2023 complint l’objectiu de previst del 9,8% pactat per al 2024.

A més a més, totes dues organitzacions sindicals han instat que el Govern arbitri les fórmules legislatives adequades per a fer efectiva la pujada del 2024 sense haver d’esperar a la llei de Pressupostos Generals de l’Estat.

CCOO i UGT, signants de l’Acord, han insistit en la convocatòria d’una nova Comissió de Seguiment per a tractar la resta de temes inclosos en el pacte, com ara la creació d’ocupació, drets, jornada, jubilació i classificació professional, entre altres.

UGT Educació Pública