Print Friendly, PDF & Email

AGRAÏMENTS, OPINIONS i ALTRES CONSIDERACIONS

 

Des de FETE-UGT de Catalunya volem fer arribar el nostre reconeixement i agraïment a totes aquelles persones que individualment o agrupades en plataformes,  assemblees,  claustres,  ampas,  organitzacions sindicals … han demostrat al llarg d’aquest curs, el seu compromís en la defensa d’una educació de qualitat i dels drets dels seus treballadors i treballadores.

Aquest compromís  ha estat present amb la participació activa en totes les mobilitzacions i actes reivindicatius realitzats (vagues, concentracions, assemblees, tancaments … ) això ha permès promoure  espais de participació i de debat, per respondre, des de la dignitat, a les agressions que s’estan produint des de les polítiques socials i educatives dels nostres governs.

Ha estat un curs de regressió pel que fa a drets socials i laborals que ens deixa profundament afectats per sentides perdudes:

  • la pèrdua d’una política educativa compromesa amb la cohesió social i la igualtat d’oportunitats
  • la pèrdua de l’estabilitat laboral de milers de treballadors i treballadores
  • la pèrdua de llocs de treball que impliquen que un significatiu nombre de companys i companyes no tindran feina el proper curs
  • la pèrdua de drets laborals adquirits a través d’acords amb les organitzacions sindicals

Són pèrdues laborals i socials que posen en perill el present i el futur de les expectatives educatives, socials i laborals de l’alumnat, les famílies i el professorat.

Però aquest sentiment no pot, ni ha d’implicar resignació, pessimisme, mirar a una altra banda,  abandonar a la sort del destí el futur dels nostres drets i expectatives.

Ara més que mai, des del moment que és un problema social i laboral, cal construir des de LA UNITAT, un gran bloc que agrupi a tots els sectors que formen part de la comunitat educativa (famílies, alumnat, sindicats, plataformes, assemblees …) i que siguem capaços d’articular una resposta contundent i sostenible a polítiques que atempten contra els nostres drets socials i laborals. La situació és tan greu i amenaça de ser-ho encara més, que tots som necessaris i cal que hi sigui tothom.

No és ni el moment ni l’escenari per representar la respectable heroica d’uns pocs sinó el compromís i la decisió de molts.

 FETE-UGT de Catalunya, ha renunciat a qualsevol protagonisme sindical que no es fonamenti en la unitat de tots i totes. Ha posat a disposició dels

sindicats majoritaris (màxims responsables de liderar i articular

respostes a la pèrdua de drets) les nostres idees, propostes i recursos

com a actitud de responsabilitat i compromís amb l’educació i amb els

drets dels treballadors i treballadores.

Entenem, des dels nostres valors com a sindicat de classe, que hi ha circumstàncies que ens estan tocant viure i patir com a treballadors i ciutadans, justifiquen que el protagonisme sigui la unitat i el consens com a únic instrument per plantar cara a les polítiques de retallades.

Així mateix, a més de reconèixer i agrair el treball anònim d’un gran nombre de persones que treballen a l’organització, difusió, realització de fòrums de debats i propostes com la marea groga, assemblees d’ interzones, assemblees d’interins, plataformes … volem expressar el nostre estricte respecte al seu vocació independent, a la seva cultura assembleària … encara que no compartim algunes actituds de marcat caràcter sectari cap a les organitzacions sindicals

FETE- UGT de Catalunya està present en cada un d’aquests fòrums amb la intenció d’estar allà on es viu el debat laboral i social, on es formulen propostes.

Des del nostre sindicat expressem públicament el nostre compromís per seguir treballant per LA UNITAT I EL CONSENS DE TOTS  i TOTES perquè interpretem que la gravetat dels problemes, ho exigeixen.

Les diferències ens fan caminar paral·lelament, però res d’això exclou que estirem els braços, unim mans i cridem junts … NO PASSARAN!