Print Friendly, PDF & Email

Si cobro el subsidi perdo els mesos cotitzats?

Benvolguts, benvolgudes companys i companyes.

Us compartim una informació que us pot resultar d’interès. Hem vist que força persones substitutes d’aquí Catalunya recorren a la prestació d’atur cada mes d’agost, un cop finalitzat el contracte extraordinari del mes de juliol. Altres, com no han arribat a tenir sis mesos treballats durant el curs, necessiten una prestació també durant el mes de juliol. Com ja sabeu, per poder cobrar durant el temps mínim de prestació d’atur, que són 4 mesos, heu d’haver treballat un mínim de 360 dies durant els últims 6 anys.

Què succeeix si no arribeu a aquest temps mínim? Teniu dret a alguna prestació?
La resposta és: Sí, teniu dret al subsidi!

Per poder accedir-hi cal complir els requisits següents:

  • No poder accedir a la prestació per desocupació contributiva.
  • Haver cotitzat un mínim de tres mesos si es tenen càrregues familiars, o sis mesos en cas de no ser així.
  • No tenir rendes superiors al 75% de l’SMI.
  • Estar aturat i en situació legal de desocupació.
  • Inscriure’s al SEPE com a demandant d’ocupació.

La quantitat que es cobra és de poc més de 460 euros, que és habitual en els subsidis atorgats pel SEPE.

Vigileu en recórrer a aquest subsidi. Heu de saber quins pros i contres existeixen.

Pocs saben quins són els efectes concrets que tindrà sobre els seus futurs drets sol·licitar i cobrar aquest subsidi. Si el Servei Públic d’Ocupació Estatal accepta la sol·licitud de l’interessat i li comença a abonar el subsidi, ho farà utilitzant les cotitzacions que el subjecte té acumulades. És a dir, que el comptador del temps cotitzat per poder accedir en el futur a una prestació contributiva per desocupació tornarà a ser a zero.

Allò que no afecta el cobrament d’aquesta prestació és les cotitzacions a la Seguretat Social. Els mesos que ja s’han cotitzat no desapareixen, i s’hi sumaran els que se segueixin cotitzant més endavant.

Per tant, us aconsellem que abans de sol·licitar aquest ajut, sapigueu que esteu posant el comptador a zero. Tenint en compte que els docents (substituts i interins sense vacant) treballeu durant 11 mesos com a màxim, mai arribaríeu a cotitzar els 360 dies esmentats abans i, per tant, esteu perdent la meitat dels diners que es cobra de diferència entre l’atur i el subsidi.          

Aquí us adjuntem una taula on podeu veure quants mesos d’atur teniu en funció del vostre temps treballat.

UGT Educació Pública