Print Friendly, PDF & Email

EL “CONSEJO DE MINISTROS” APROVA L’INCREMENT DEL 2% RETROACTIU DES DE GENER

L’Acord signat l’octubre del 2022 per UGT i CCOO per a una Administració del segle XXI recull per a aquest 2024 un increment retributiu del 2,5% distribuït en:

· Una pujada fixa del 2%.

· Una pujada variable del 0,5%.

La manca de debat de pressupostos estatals del Congrés dels Diputats i de pressupostos catalans per al 2024 ha comportat un retard injustificable en la percepció d’aquest 2%.

Tot i això, avui mateix el Consejo de Ministros ha aprovat el Decret que recull aquest increment del 2%, que junt amb el Decret Llei 3/2024 aprovat pel Govern de la Generalitat el passat de 9 d’abril, possibilita ja l’aplicació d’aquest increment.

  • Tenint en compte que la normativa bàsica necessària ja s’ha aprovat a nivell estatal la UGT Educació Pública reclamem que la regularització es produeixi a la nòmina d’aquest pròxim mes de juliol.

Recordem que aquest increment serà retroactiu des de gener de 2024 i que l’increment del 0,5% es produirà molt probablement a la nòmina del mes d’octubre, quan es compleixin les condicions que preveu l’acord d’octubre de 2022.

Un pacte que, a més, contempla la negociació  d’altres mesures referides a la jubilació anticipada, la jornada laboral i la carrera professional, destinades a millorar les condicions laborals dels empleats públics i el servei que es presta a la ciutadania.