Print Friendly, PDF & Email
  • El Departament fa marxa enrere amb la instrucció enviada a les direccions dels centres respecte la nova coordinació COCOBE
  • La pressió exercida fa rectificar el Departament

 

UGT Educació Pública vam denunciar la situació a diferents mitjans de comunicació i xarxes socials


La primera setmana d’octubre va saltar la notícia: el Departament feia arribar una instrucció a les direccions comunicant que la nova coordinació COCOBE havia de ser adjudicada a una persona que ja tingués una altra.

El Departament ja s’havia encarregat d’esbombar pels mitjans les bondats d’aquesta nova coordinació de coeducació, convivència i benestar (COCOBE), que ha de servir per protegir el nostre alumnat de l’assetjament a les escoles de Catalunya (amb 1 h de dedicació setmanal per a la persona que l’entomi i sense augment de la borsa d’hores destinades a coordinacions, tot s’ha de dir). Ningú sospitava que darrere s’amagava una nova retallada, perquè no s’havia assignat cap pressupost específic i, per tant, la persona que la rebia havia de fer aquesta coordinació i una altra, cobrant únicament una de les dues.

Les reaccions no es van fer esperar i de seguida els mitjans de comunicació i les xarxes van recollir la indignació de la comunitat educativa.

Finalment, la setmana passada les direccions dels centres van rebre una nova instrucció on se les instava a adjudicar aquesta coordinació COCOBE amb els mateixos criteris que la resta de coordinacions, fent saber així que estarà remunerada, de la mateixa forma que la resta de coordinacions reconegudes.

Les nostres reivindicacions

UGT EDUCACIÓ PÚBLICA reclamem el cobrament de tots els càrrecs exercits per qualsevol treballador/a, no únicament el de major remuneració dels que faci. Els anys de retallades i de pèrdua de poder adquisitiu ens ha portat a ser els docents pitjor pagats de tot l’Estat. Quant de temps més haurem de patir aquesta situació?

Una educació pública digna i justa comença pel reconeixement a les persones que dia a dia s’esforcen per oferir el millor de si mateix al seu centre educatiu.

UGT EDUCACIÓ PÚBLICA