Print Friendly, PDF & Email

La proposta de calendari per al curs 2016/17, un obstacle més per a la jornada flexible als centres de primària

Des de la UGT manifestem el nostre desacord amb la proposta de calendari escolar per al curs 2016-2017.Un any més continua l’immobilisme a primària, amb un horari encotillat que no respon a les necessitats educatives dels alumnes ni s’adapta a una societat canviant que permeti posar d’acord les necessitats dels alumnes, del professorat i de les famílies.

Butlletí

Volem aprofitar també per denunciar la incoherència del Departament d’Ensenyament, que fa bandera de l’autonomia dels centres, però només per allò que els convé. La proposta de calendari escolar del Departament és d’una rigidesa inconcebible i no permet escollir els horaris d’acord amb el projecte de centre aprovat pel consell escolar.

A banda d’això, constatem les pressions que reben els equips directius dels centres públics que implanten la jornada intensiva com a prova pilot per evitar que facin declaracions o participin en el debat al voltant d’aquest tema. Tampoc entenem que continuïn sense fer pública una valoració del funcionament de la prova pilot de la jornada intensiva a primària, una prova pilot que ja era absurda d’inici si tenim en compte que tant a Espanya com a la resta d’Europa és un model de jornada que s’ha aplicat i s’aplica amb èxit.

Per tot això demanem al Departament la modificació dels articles 4.1, 4.2 i que faciliti que el consell escolar cada centre, en el marc de l’autonomia de centres, pugui escollir els horaris que creguin més convenients