Print Friendly, PDF & Email

El Conseller torna a incendiar I’escola catalana amb decisions unilaterals

El Conseller d’Educació ha anunciat avui un nou avançament de l’inici del curs escolar per al curs 2023/24.

Segons ha fet públic, el curs començaria amb horari lectiu complet el dia 6 de setembre a Infantil, Primària, ESO i FP bàsica. El conseller fins i tot ha tingut la poca vergonya de dir que la modificació “és fruit d’un procés de diàleg obert”. Un diàleg que ha estat tan “obert” que, per exemple, el Consell Escolar de Catalunya encara no ha fet públic a hores d’ara el seu dictamen.

El Conseller ha decidit, doncs, que l’inici sigui en horari lectiu complet després del fracàs el curs passat de les tardes de lleure educatiu, un fracàs que des de la UGT ja vàrem advertir.

Què podia anar malament, fent contractes d’una hora als monitors i monitores? El resultat de la improvisació del Govern va ser la contractació de persones sense titulació i el personal laboral i docent fent de monitors, sense temps per preparar el curs i fent una tasca que no els pertocava, transformant els centres educatius en pàrquings de nens i nenes, únic interès del Conseller i, per extensió, d’aquest govern.

Volem deixar molt clar que la qualitat de l’educació i la tasca docents es millora deixant els dies necessaris per a la preparació del nou curs escolar, i és evident que tres dies no seran suficients.

D’altra banda, UGT entenem que iniciar el curs el mateix dia educació infantil, primària, secundària i FP basica sense cap mena de previsió davant les altes temperatures durant les tardes d’estiu és, de nou, un autèntic despropòsit, fruit de la improvisació i el populisme.

Paradoxalment, divendres dia 31 de marc hi ha convocada una Mesa Sectorial on s’havia de negociar un seguit de canvis que el Conseller ja ha anunciat un dia abans.

Aquest és el menyspreu que mostra davant la comunitat educativa. Mai un Conseller havia demostrat tenir en tan poca consideració el professorat i la seva representació i mai un Govern havia recolzat de forma tan ferma aquest tipus de pràctiques autoritàries.

S’apropen diferents processos electorals. Caldrà que totes ho tinguem ben present.

Per aquest motiu exigim la DIMISSIÓ o el CESSAMENT d’aquest CONSELLER!

CAMBRAY DIMISSIÓ!

Nou calendari (3)

UGT Educació Pública