Print Friendly, PDF & Email

Carta oberta a les direccions FETE-UGT volem compartir amb els equips directius dels centres d’ensenyament públic una preocupació per la política de retallades que s’està aplicant a l’educació i que, com a conseqüència, fa perillar l’exigible i necessària qualitat del sistema educatiu públic.
Ens toca viure una situació sense precedents que suposa un greu retrocés dels drets i expectatives de tots els col·lectius que configuren l’actual comunitat educativa. No es pot construir ni garantir una educació pública de qualitat des d’una política educativa que no respecta els drets laborals dels seus treballadors i abandona propòsits tan irrenunciables com garantir la igualtat d’oportunitats i la cohesió social dels seus alumnes.
Tots som conscients i coneixedors de les dificultats que actualment suposa la gestió diària d’un centre públic on conviuen expectatives i realitats socials, econòmiques i culturals tan diverses i desiguals. És una realitat el desafiament que suposa reconvertir les diferències en un valor de convivència i respecte, des de la professionalitat, la dedicació incondicional del conjunt del professorat i dels equips directius responsables de liderar l’activitat diària.
Cada centre és un projecte educatiu viu, alimentat d’innovadores experiències pedagògiques si hi ha implicació i professionalitat dels seus docents, recursos econòmics, materials i humans necessaris per continuar fent viable una escola pública, catalana, laica i de qualitat.
Però aquests objectius compartits perillen com a conseqüència de les polítiques econòmiques que s’estan portan a terme a l’educació pública des del Govern de la Generalitat. Aquest fet ens obliga a buscar i trobar des dels diferents sectors de la comunitat educativa estratègies comunes de defensa d’un model d’educació pública amenaçat per la precarietat. En aquesta defensa, com a equips directius, no podeu restar al marge perquè sou necessaris.
El curs 2012-13 començarà amb moltes dificultats per assumir el sentiment de pèrdua de llocs de treball i dels companys que els ocupaven, de projectes educatius sense garantia de continuïtat, de partides econòmiques obstensiblement reduïdes que dificultaran el normal funcionament dels centres, d’aules massificades, de precarització de les condicions de treball i de pèrdua de drets laborals i de poder adquisitiu.
Per tot això, i pel que els pressupostos del 2013 ens portaran, UGT, des del respecte i la consideració a la vostra tasca, des de l’autonomia i independència que atribueix el vostre càrrec i responsabilitat, i sense ànim de refusar el que ens correspon com una més de les forces sindicals a l’ensenyament públic, us encoratgem a unir-vos i a implicar-vos des de les vostres atribucions en la defensa de l’ensenyament públic de qualitat, de la recuperació i manteniment dels llocs de treball i dels drets laborals dels seus treballadors.
No serem còmplices de la política educativa de la Generalitat. I tu?
Atentament,
Anna Montero
Responsable d’ensenyament públic
FETE-UGT de Catalunya
www.publica.cat

One thought on “Carta Oberta a les Direccions dels centres escolars”
  1. Ara s’enrecorden dels directors? per desgràcia els directors recordem alguns silencis dels sindicats com a mestres que som, així mateix recordem la falta d’unitat i empenta en la defensa de les condicions laborals… Tot i que ben vinguda sigui la reflexió, no es pot deixar ara en mans de les direccions el que no hem sabut defensar colze a colze. Reemprenem doncs el camí correcte. El mateix es pot dir dels nostres representants en el Consell Escolar de Catalunya. Moviments de Renovació inclosos. Ara però tots junts

Comments are closed.