Print Friendly, PDF & Email

La UGT celebrem el cessament avui del conseller d’Educació Josep González Cambray.

Tot i això, no podem oblidar el menyspreu del Departament d’Educació, recolzat pel govern de Pere Aragonès, vers la comunitat educativa, tot tirant endavant decisions unilaterals, algunes prèviament blanquejades en el Consell escolar de Catalunya. Cal recordar que la composició d’aquest organisme ha fet impossible donar força a les veus i opinions dissidents, transformant el que hauria de ser un element representatiu del clam de la Comunitat Educativa en un mecanisme de contenció de la mà del Departament d’Educació.

La dimissió i el cessament del conseller ha estat una reclamació constant durant aquest llarg període de protestes i jornades de vaga que es va iniciar el febrer de 2022, temps durant el qual la Comunitat educativa de Catalunya ha estat sacsejada i posada davant una realitat insostenible. La societat ha hagut de posar-se dempeus per protegir la salut i continuïtat de l’educació pública, entesa com a entitat transparent i lliure d’interessos mercantilistes, que cronificava unes retallades salvatges patides des de fa més de dotze anys.

El conseller Cambray ha fet mostra d’una supèrbia infinita i una actitud de blindatge radical a cedir i negociar sempre que ha tingut l’ocasió de parlar amb les representants de les treballadores dels centres públics.

Finalment, ha estat destituït. Evidentment, la força sindical ha tingut molt a veure.

Desitgem que la nova consellera, l’Anna Simó, tingui més encerts i més disposició al diàleg i a mostrar el respecte que mereixem les persones que tenim cura dels nostres infants i joves a Catalunya.

Som docents, personal laboral, famílies, alumnat… Volem i necessitem una educació pública gratuïta i de qualitat, que esdevingui una eina per a la cohesió i l’equitat social. Això comença per escoltar qui, dia rere dia, estem a les aules, treballant sense prou recursos, sense el suport de l’administració, amb temperatures que superen el màxim que determina la llei, amb retallades que empitjoren les nostres condicions laborals, amb ràtios inflades i manca de companyes per poder donar suport a qui més ho necessita… Però, tot i això, sempre amb un amor infinit i incondicional a la nostra tasca.

Senyora Simó, quan vulgui podem continuar parlant, li desitgem molts encerts. Aquí ens trobarà obertes a l’escolta i a la negociació, però fermes davant les nostres reivindicacions.

UGT Educació Pública