Print Friendly, PDF & Email

El Ple del Parlament d’aquest dimecres 16 de març va rebutjar, amb els vots del PP i JxSí una proposició de llei perquè el Govern deixi de finançar les escoles que segreguen per gènere. Lamentem profundament que s’hagi perdut un cop més l’oportunitat de corregir aquesta anomalia. La UGT de Catalunya ha defensat i continuarà defensant el valor essencial de la coeducació a les aules i entenem, per tant, que aquest model d’escoles no haurien de tenir accés a fons públics.

Entenem també que és inconcebible l’aposta per la construcció d’una societat progressista, lliure i que promogui la igualtat d’oportunitats i alhora escenificar públicament la connivència amb els sectors de la dreta més conservadora. Els pressupostos públics han de servir per finançar allò que és de totes i tots i no ens podem permetre, en un moment de retallades, increment de l’horari lectiu, escoles en barracons i altres mancances del sistema educatiu català, destinar milions d´euros a escoles que no compleixen les exigències mínimes d’un servei públic.

No podem ni volem esperar fins el 2020 per posar fi a la concessió del concert educatiu a aquesta tipologia de centres i demanem a les diputades i diputats progressistes del Parlament de Catalunya que recapacitin i treballin conjuntament per suprimir-los el curs vinent.