Print Friendly, PDF & Email

Avui s’ha reunit la Mesa Sectorial d’Ensenyament. L’Administració ha exposat quines han estat les seves demandes sobre recuperació de condicions laborals al Departament d’Economia, sense haver obtingut cap resposta concreta. Ens hem emplaçat a una altra mesa abans del 15 d’octubre.

Ja que el Departament d’Ensenyament no ens ha assegurat que per al curs 2019-2020 s’aplicarà el retorn de la reducció de la segona hora lectiva -encara que ja s’introduïa en l’acord del 31 de gener- i que properament es començarà la negociació de la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l’any 2019 -on s’ha d’introduir una partida per a aquesta i altres mesures-, els sindicats UGT de Catalunya, USTEC, CCOO i ASPEPC volem comunicar que:

  • És prioritari per a nosaltres que la reducció d’una segona hora lectiva per a tot el personal s’apliqui al curs 2019-2020.
  • També considerem completament necessàries per als treballadors i treballadores dels centres educatius l’aplicació d’altres mesures, com la conversió dels terços de jornada en mitges jornades, la reducció de ràtios, la reducció de dues hores lectives als i les majors de 55 anys, la reducció d’hores de permanència del professorat de Secundària, la reducció en el reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys, un pacte d’estabilitat per al col·lectiu interí, la retirada del decret de provisió i perfils o la retirada de la intervenció de les direccions en la selecció del professorat.

I per això, hem comunicat al Departament d’Ensenyament que, si no es satisfan les nostres demandes, engegarem un conjunt d’assemblees als centres i mobilitzacions creixents, sense descartar la vaga, durant la tramitació dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya.