Print Friendly, PDF & Email

Des de la unitat sindical volem agrair l’esforç a totes les persones que han posat el seu gra de sorra perquè fos possible, ja que sabem que no ha estat gens fàcil.
No hauria estat possible que l’opinió pública estigués al nostre costat sense la implicació de tots els claustres en contrarestar les manipulacions del conseller. Tampoc hauria estat possible aguantar cada dia de vaga sense les assemblees que s’han anat organitzant en la majoria de centres i que han permès una mobilització massiva i continuada.

Fruit d’aquestes mobilitzacions hem aconseguit que hi hagi molts nervis al Departament i també al Govern. Es pensaven que podrien continuar trepitjant els nostres drets i hem demostrat que la comunitat educativa d’aquest país tenim capacitat de resistir i de fer seure a parlar i a acceptar una mediació a aquells que a principi de mes deien que no volien parlar amb els docents. Els hem forçat a presentar per escrit propostes de reversió d’unes retallades que des del Departament volien cronificar. I és evident que tot això només ha estat gràcies a la mobilització persistent.

Malgrat això, les propostes que ens han posat sobre la taula continuen essent del tot inacceptables i insuficients, ja que es plantegen a molts anys vista i volen dividir el col·lectiu docent entre primària i secundària. Som conscients que allò que no assolim des de la unitat i per al curs vinent pot acabar quedant en paper mullat. Ara és el moment de forçar el Departament i el Govern a assumir que hi ha un problema greu en els centres degut a la manca d’inversió i a les retallades, i que les propostes màgiques del Departament no fan més que agreujar el problema.
En aquest marc, adjuntem un quadre amb el resum de les propostes per mostrar com estan, ara com ara, les postures, per tal de ser el màxim de transparents i perquè quedi clar que les propostes del Departament continuen molt lluny del que és acceptable després de tants anys de retallades.

Per tot això, continuarem les mobilitzacions fins que hi hagi una proposta seriosa i ferma. És imprescindible la implicació de tot el personal dels centres, però també de famílies i de l’alumnat. Continuarem treballant i emplacem a tots els centres a fer assemblees presencials per poder continuar el pols i fer propostes sobre com continuar les mobilitzacions. Igualment, creiem que la coordinació entre els centres de cada zona serà essencial per les mobilitzacions que hi hagi des d’ara fins a final de curs.

Gràcies per fer possible aquesta vaga!
Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!

Resum i anàlisi de les nostres reivindicacions i de les propostes del Departament d’Educació.