Print Friendly, PDF & Email

Comunicat unitari sobre la negociació de reivindicacions laborals a la mesa sectorial mantinguda el 21 de desembre de 2023.

Ahir, 21 de desembre de 2023, la mesa sectorial de negociació sobre el retorn de les retallades ha acabat sense cap acord, però acostant posicions i amb el compromís de
l’administració d’enviar una contraproposta a la part social i emplaçar-nos al gener per donar continuïtat a la negociació.

La part social ha traslladat a l’administració que, arran de les declaracions del 20 de desembre al Parlament, veu amb preocupació que el Departament, després d’11 vagues
unitàries en dos anys i amb una plataforma reivindicativa clara per part de les organitzacions sindicals, pretengui arreglar l’educació amb una comissió sense representació dels
treballadors i les treballadores i amb la idea d’aprofundir en les mateixes errades de sempre, és un nou menyspreu al personal docent.

És el moment de tancar el cicle de més de dotze anys de retallades per poder abordar la resta de millores necessàries del sistema educatiu.

La part sindical –USTEC·STEs (IAC), Professors de Secundària (aspepc.sps), CCOO-Educació, La Intersindical, UGT i USOC– hem fet una proposta que recupera elements del que ja se’ns havia ofert anteriorment i amb la idea de continuar treballant amb altres reivindicacions pendents:

– Si el departament vol allargar en el calendari el retorn de les 2h lectives als majors de 55 anys, cal que millori la proposta i la faci gradual, però el curs vinent s’ha d’iniciar ja la reversió de la retallada.
– Els sexennis no poden esperar més, és vergonyós que estiguem parlant d’una retallada de fa 11 anys, i hem deixat clar que no renunciarem al reconeixement del deute.
– L’equiparació a l’FP ha de ser clara, permanent i per a tots els cossos.
– Exigim continuar amb un calendari de negociacions per parlar de les altres qüestions estructurals que necessita l’educació del nostre país.

El Departament s’ha compromès a enviar-nos una contraproposta abans del 31 de desembre i les negociacions es reprendran aquest gener mateix.
Barcelona, 22 de desembre de 2023