Print Friendly, PDF & Email

L’escola catalana, ara i sempre, educa en els valors de la pau, la tolerància i el respecte.

El Sindicat d’Ensenyament de la UGT de Catalunya condemnem enèrgicament les recents declaracions del sr. Xavier Garcia Albiol, portaveu del PP, en les quals deia literalment que “a la majoria d’escoles públiques de Catalunya s’educa per odiar Espanya”. Considerem que és una greu irresponsabilitat per part del portaveu del PP a Catalunya, acusar directament els i les docents catalans d’educar en l’odi a Espanya i posar així l’escola catalana en el focus del conflicte polític que viu actualment el país. Aquestes declaracions posen en risc la cohesió social i ho fan precisament en el marc on més convé preservar-la: les escoles.

D’altra banda i en declaracions a la televisió francesa aquest cap de setmana, el Ministre d’Assumptes Exteriors, el sr. Alfonso Dastis, afirmava també literalment que a Catalunya no s’ensenya la llengua castellana. Aquesta afirmació, que és òbviament falsa, contribueix també a embrutir la tasca que fan dia a dia els professionals de l’ensenyament i que es reflecteix en les proves PISA i en els resultats de selectivitat en llengua castellana a Catalunya, iguals o superiors a la mitjana espanyola any rere any.

L’escola catalana és i ha estat sempre un exemple de cohesió social a Catalunya. No tolerarem que cap responsable polític posi en dubte el compromís dels docents catalans amb l’educació dels nostres infants en els valors universals del respecte, la pau i la tolerància. És per tot això que, per respecte a la comunitat educativa, exigim una rectificació pública immediata tant del portaveu del PP a Catalunya com del Ministre d’Assumptes Exteriors.