Print Friendly, PDF & Email

Ahir dijous 17 de novembre la plataforma de sindicats d’Educació Pública, de la qual UGT en formen part activa, vam convocar a les 17:30h concentracions arreu del nostre territori, amb la intenció de visualitzar el malestar de la part social arrel de les negociacions amb el Departament sobre el calendari de recuperació de drets, arrossegats de fa ja massa temps.

Representants del Departament i el mateix govern continuen pressionant als mitjans de comunicació el professorat fent servir l’opinió pública com a revulsiu i evitar que es reactivi el conflicte. Però la realitat és que el col·lectiu docent hem patit unes retallades duríssimes durant molts anys, moltes d’elles ja revertides a altres sectors però encara sostingudes al nostre col·lectiu.

Durant el curs passat UGT vam participar activament junt amb una part molt important del professorat i dels mestres a les mobilitzacions més multitudinàries de les darreres dècades. Les raons que dona el Departament per no accedir a les reivindicacions sonen a antigues excuses que ja NO ENS CREIEM: mai hi ha diners per recuperar els nostres drets.

Recordem-ho: RECUPERAR.

Com a UGT Educació Pública i representants de molts companys i companyes exigim canvis, exigim acords reals i exigim millores. El Departament d’Educació i aquest govern fa anys que tensa un col·lectiu i una professió amb cada cop més càrrega de treball, subjacent a unes noves metodologies que exigeixen més temps de planificació i preparació, formacions internes, canvis legislatius i càrrega burocràtica innecessària, manca de personal per a fer una inclusió real… La tempesta perfecta. I tot això amb el comandament d’un conseller que no ha tingut en compte les persones que realment fa possible mantenir a la superfície l’Educació del nostre país.

Després de la gran visualització de malestar als carrers vam aconseguir un dels punts clau de les reclamacions (recuperació de l’hora lectiva, amb una nefasta aplicació al gener), però ni molt menys un mínim acceptable per donar el conflicte per tancat: encara no hem aconseguit tot el que arrosseguem de fa 12 anys (primer sexenni al cap de 9 anys i reducció de 2 hores lectives pels majors de 55 anys, entre d’altres greuges).

Després d’una nova jornada de mobilitzacions no podem evitar fer anàlisi de la situació i com a UGT preguntar-nos: com hem arribat fins aquí? Per quin motiu el nostre sector encara manté retallades que a d’altres fa temps que s’ha revertit? Quant de temps més haurem de suportar-les?

Volem compromisos reals, volem millores reals, volem un veritable canvi després de 12 anys girant a la mateixa roda de retallades de condicions laborals.

Amb el suport de totes vosaltres ho aconseguirem! Ens acompanyeu?

UGT Educació Pública