Print Friendly, PDF & Email

El persistent infrafinançament de l’educació pública sumat a la nefasta gestió de la COVID està generant greus conseqüències aquest curs en forma d’increment de la segregació escolar, d’empitjorament de l’atenció a l’alumnat, d’augment de la sobrecàrrega laboral i del patiment dels treballadors i les treballadores dels centres educatius. El Departament ens està maltractant aquest curs com mai abans: canviant constantment o incomplint els seus propis protocols, fent anar a treballar persones que són col·lectiu de risc, acomiadant sense previ avís els substituts i les substitutes de forma que no cobressin les vacances de finals d’any, fent passar fred a l’alumnat i personal dels centres o sotmetent a molts companys i companyes a unes oposicions portades a terme en unes condicions vergonyoses, entre d’altres.

Encara no sabem en quina situació ens trobarem a l’inici del curs vinent pel que fa a la pandèmia, ni quines necessitats de seguretat sanitària tindrem. El que sí que sabem és que ens caldrà un increment exponencial de recursos per revertir les mancances del present curs, les quals es sumen a les de tots els anteriors. Cal recordar que el compliment de la inversió anual del 6% del PIB que estableix la mateixa LEC permetria l’assumpció del conjunt de les demandes plantejades i encara es podrien aplicar més millores per a l’educació pública.

Per tot el que s’ha exposat, considerem que és el moment de dur a terme un pla de lluita unitari i prou contundent, des d’ara fins a finals de curs, per seguir negociant i pressionant el nou govern i el Departament fins a fer reals les nostres reivindicacions, i per això us convoquem a aquesta mobilització el dia 29 d’abril.


Descarrega’t el comunicat