Print Friendly, PDF & Email

-Volem una tornada a les aules de caràcter presencial, però en cap cas en aquestes circumstàncies donat que molts espais a les escoles no estan condicionats per fer front a una correcta ventilació sense comprometre el confort tèrmic.

-En una entrevista a rac1, el conseller Bargalló (qui parla amb la premsa però no amb la part sindical que és qui representa als treballadors i treballadores) va manifestar que avui s’enviaria als centres instruccions sobre la ventilació amb les noves indicacions del CSIC.

Doncs ja fa tard!!!! Aquestes instruccions s’haurien d’haver enviat abans de la tornada, ja que milers de professionals avui han començat l’activitat lectiva presencial sense saber quines són aquestes condicions de seguretat.

-Des de la Ugt us volem recordar que la temperatura mínima de l’aula ha de ser de 17 graus i la del gimnàs, 14 graus. Tot el que estigui per sota d’aquests paràmetres , incompleix la normativa vigent referent a la prevenció de riscos laborals i pot posar en greu compromís la salut de les  persones treballadores i alumnat.

-El departament ha comunicat que a partir d’avui i durant tres setmanes, es faran proves d’antígens, mitjançant presa de l’automostra, per tal de detectar possibles casos positius de la covi19. Novament fan tard, a la Ugt pensem que avui s’hauria d’haver començat l’activitat lectiva presencial amb aquest cribratge fet. A tot això cal afegir que el nostre sindicat va demanar que aquestes proves les realitzessin personal sanitari, per tal de garantir un marge més petit d’error en els resultats.

-El departament va prometre ordinadors a totes les docents, a data d’avui encara no han arribat a un nombre molt elevat de treballadores i treballadors.

-La Ugt es va posar en contacte amb el departament per tal de demanar informacions sobre el procés d’oposicions i les incidències provocades pel temporal, i la única resposta que hem rebut és que estaven de vacances. Oposicions convocades, pandèmia i el departament de vacances?

Davant aquests fets, la Ugt- educació de Catalunya vol manifestar el seu malestar i rebuig vers l’actitud de presa de decisions unilateral per part del departament i del senyor conseller, què fan prevaldre la supèrbia abans que el sentit comú que potser ajudaria, amb la intervenció dels tots els actors, a trobar solucions més pràctiques i alhora consensuades.