Print Friendly, PDF & Email

UGT PRESENTA CONTENCIÓS CONTRA L’ORDRE DE CALENDARI 22/23

Els serveis jurídics de la UGT de Catalunya presentarem un contenciós administratiu per impugnar l’ordre de calendari 2022/23 per als centres educatius no universitaris de Catalunya.
Més enllà de la decisió unilateral i en contra de tota la comunitat educativa d’avançar una setmana l’inici del curs escolar, l’esmentada ordre vulnera l’article 54 de la Llei d’Educació de Catalunya. Aquest article especifica que els dies lectius per a infantil i primària hauran de ser entre 175 i 178. L’ordre aprovada pel Departament d’Educació per al curs vinent preveu 179 dies lectius per a aquests dos nivells.
No podem consentir que el Departament no només ens imposi un calendari que no ha negociat amb cap agent social de la comunitat educativa, tampoc que vulneri drets laborals de les treballadores. Exigim, doncs, una rectificació immediata del Departament i una negociació real tant del calendari com de la resta de reivindicacions que han provocat diverses convocatòries de vaga al llarg dels darrers mesos.
En el mateix procediment i per accelerar el procés, UGT demanarem la suspensió cautelar de l’ordre amb l’objectiu de deixar-la sense efecte.

BUTLLETÍ: Contencios_Calendari