Print Friendly, PDF & Email

 Avui a la reunió de la mesa sectorial de l’ensenyament públic, el Departament d’Ensenyament ha confirmat la publicació properament de l’ordre de Govern amb noves retallades als treballadors/es de l’ensenyament públic. En aquesta ocasió, el Departament ha decidit acarnissar-se un cop més amb els col·lectius més vulnerables. A banda d’altres mesures, en destaquen:

  1. Els substituts amb més de sis mesos treballats durant aquest curs, que fins ara tenien dret a cobrar el juliol, deixaran de cobrar-lo.
  2. El Departament retira la reducció de 2 hores lectives als majors de 55 anys, que passarà a ser una reducció d’hores complementàries.
  3. No es comprometen a fer els nomenaments de setembre des del primer dia del mes.
  4. No es concreta una convocatòria d’oposicions per al curs vinent.

Tot això sense que en cap moment hi hagi hagut negociació, fins i tot ahir mateix el Departament va publicar al portal de centres, totes les mesures que suposadament havíem de negociar avui. UGT entenem, davant d’aquesta situació, que ens trobem davant d’un cas de vulneració del dret a la negociació col·lectiva, un menyspreu a la representació sindical i, per tant, a totes i tots els docents de l’ensenyament públic.

La gravetat de les retallades, que se sumen a les dels darrers anys, ens empenyen a prendre mesures contundents per al mes de juny, unes mesures que no poden esperar en cap cas a l’inici del curs vinent, quan ja siguin tot fets consumats. És per això que us anunciem que el proper dimecres com a molt tard i sempre vetllant per mantenir la unitat sindical, farem públiques aquestes mesures. Comptem amb la vostra implicació. Ara més que mai cal recuperar l’orgull de la pública i no ho podrem fer sense el vostre suport.

Secretaria d´Ensenyament Públic