Print Friendly, PDF & Email

Les retallades afecten fonamentalment a prestacions dentàries, pròtesis oculars i auditives, així com els tractaments per ortodòncia, amb una única cobertura en els processos iniciats abans dels 18 anys.

Muface implanta un nou sistema que subvenciona el 20% del cost mitjà de mercat del producte protèsic, ulleres, vidres, lents de contacte i audiòfons. El “cop de destral” pot suposar en alguns casos fins i tot el 50% del valor actual.

També es congelarà l’aportació de l’Estat a la mútua dels funcionaris per segon any consecutiu, els comptes ja s’han vist reduïdes en més de mil milions d’euros en els últims cinc anys. “Aquesta situació es veu agreujada pel progressiu envelliment de la població atesa i el fet que no entrin en el sistema nous mutualistes”.
“Aquestes retallades no es corresponen amb la suposada recuperació econòmica que planteja el Govern i torna a situar els empleats públics com un dels col · lectius més perjudicats, en aquesta ocasió, amb la reforma fiscal i la previsible reducció d’ingressos de l’Estat