Print Friendly, PDF & Email

FETE – UGT    REBUTJA    LES    MESURES PROPOSADES PEL MINISTRE WERT I L’ACUSA DE  DESCONÈIXER  LA  REALITAT  EDUCATIVA

L’increment de ràtios i d’hores lectives suposarà una pèrdua d’un gran nombre de llocs i, en conseqüència, malmetrà la qualitat de l’ensenyament.

La FETE-UGT de Catalunya rebutja les mesures proposades avui pel ministre d’Educació, José Ignacio Wert, als consellers d’ensenyament de les diferents comunitats autònomes, en relació a les retallades pressupostàries en matèria d’educación. En primer lloc, perquè des de la FETE-UGT entenem que el ministre demostra un gran desconeixement de la realitat educativa a Catalunya. Tanmateix, ens sumem a la crida feta per la FETE estatal que urgeix el ministre d’Educació a convocar amb caràcter d’urgència la Mesa Sectorial d’Educació, on s’han de tractar amb les organitzacions sindicals les condicions laborals del professorat.

Des de la FETE-UGT de Catalunya considerem que l’increment de les ràtios en un l’increment de les ràtios en un 20% (de 27 a 30 alumnes a primària,  i de 33 a 36 a secundària), suposa la massificació de les aules i impedeixi l’atenció personalitzada al alumnat, que garanteix al nostre entendre l’èxit escolar. Tanmateix, l’increment de ràtios pot comportar una disminució generalitzada de les aules en el medi rural i, en alguns casos, pot suposar el tancament d’escoles.

Tanmateix, el ministre Wert ha anunciat l’increment del nombre d’hores lectives (25 hores a Infantil i Primària, i 20 a Secundària). Aquest agument suposa que el professor no tindrà el temps que requereix per fer altres activitats incloses dins el procés d’arpenentatge (tutories, atenció a les famílies, preparació de les classes…)

Les dues mesures anunciades per Wert -increment de ràtios i d’hores lectives- suposaran la pèrdua d’un gran nombre de docents en el curs 2012-2013 i, en conseqüència, malmetrà la qualitat de l’educació i de les condicions de treball del professorat.

Teniu el retall en els diaris:

Diari Ara:

El ministeri d’Educació dóna via lliure per ampliar un 20% els alumnes per classe

Rigau alerta que tres de les mesures de Wert afecten les competències de la Generalitat

`CCOO i UGT titllen de “brutal agressió” les retallades proposades per Wert

El máximo de alumnos por aula subirá un 20 por ciento por Decreto y el horario lectivo a 20 o 25 horas semanales

El diari Debat:

Wert vol un 20% més d’alumnes per classe i que els professors allarguin horaris

La nota personal blocaire.

Recortes Wert

I TU QUE OPINES? COMPARTEIX AQUEST POST.

4 thoughts on “El Ministre Wert retalla als interins i augmenta les ràtios a les aules”
 1. Me parece indignante tanto recorte, ¿Por qué no se recorta este señor su sueldo?, ¿Por qué no recortan los salarios de todos los profesores en el exterior que cobran 6000 euros/mes? ¿Por qué….? ¿Qué hemos hecho? y encima aguantar lo inaguantable….. Ya está bien.

 2. El decret llei de la massificació i de la discòrdia

  Segons el que ha manifestat el ministre Wert, el proper divendres s’aprovarà un Decret Llei on es modificaran substancialment les nostres condicions laborals, sense haver passat per la mesa sectorial d’educació i dinamitant qualsevol futur acord respecte la negociació de l’Estatut Docent.

  L’esmentat decret pivotarà sobre sis eixos fonamentals:

  • L’ augment de les ràtios escolars en un 20%
  • L’ augment de la jornada lectiva fins un mínim de 25 hores setmanals a Primària i 20 a Secundària.
  • La congelació del procés d’implantació dels nous mòduls de FP.
  • La suspensió de l’obligatorietat dels centres d’ofertar les dues modalitats de Batxillerat.
  • L’eliminació de qualsevol nou complement retributiu. El Ministeri no ha concretat si la mesura es refereix a la creació de nous complements o al cobrament d’aquests pels nous funcionaris, la qual cosa podria arribar a ser anticonstitucional.
  • La modificació permanent de la cobertura de substitucions por baixes laborals.

  Aquest augment de les ràtios i de l’horari lectiu implica un ERO. La no renovació de molts interins serà un fet consumat, ja que és un dels objectius principals d’aquest decret: suprimir llocs de treball i dinamitar la qualitat de l’escola pública.
  Les víctimes d’aquesta nova tisorada tornen a ser els més febles: la població rural, l’atenció a la diversitat, els desdoblaments, els grups de reforç, tot això a canvi de massificació i precarietat laboral.

  El ministre ens hauria d’explicar si la manera per superar la crisi és retallar en formació professional i suprimir els nous programes de FP que ens acostaven a la realitat del món laboral, a les necessitats de les empreses.

  És inadmissible que ens facin pagar el deute a costa de retallades en serveis bàsics i essencials.
  Volem un ensenyament de qualitat. Defensem l’escola pública. Tothom a la manifestació del dia 21 a Barcelona!

 3. En quin país de pandereta que vivim! Això cada cop va a pitjor! Actuem ja per favor!

 4. Indignant!! Aquest senyor pensa de veritat que amb aquestes mesures millorarà l’educació??? Estem de broma??? això és una mort anunciada per l’escola pública!!!

Comments are closed.