El Ministre Wert retalla als interins i augmenta les ràtios a les aules

Print Friendly, PDF & Email

FETE – UGT    REBUTJA    LES    MESURES PROPOSADES PEL MINISTRE WERT I L’ACUSA DE  DESCONÈIXER  LA  REALITAT  EDUCATIVA

L’increment de ràtios i d’hores lectives suposarà una pèrdua d’un gran nombre de llocs i, en conseqüència, malmetrà la qualitat de l’ensenyament.

La FETE-UGT de Catalunya rebutja les mesures proposades avui pel ministre d’Educació, José Ignacio Wert, als consellers d’ensenyament de les diferents comunitats autònomes, en relació a les retallades pressupostàries en matèria d’educación. En primer lloc, perquè des de la FETE-UGT entenem que el ministre demostra un gran desconeixement de la realitat educativa a Catalunya. Tanmateix, ens sumem a la crida feta per la FETE estatal que urgeix el ministre d’Educació a convocar amb caràcter d’urgència la Mesa Sectorial d’Educació, on s’han de tractar amb les organitzacions sindicals les condicions laborals del professorat.

Des de la FETE-UGT de Catalunya considerem que l’increment de les ràtios en un l’increment de les ràtios en un 20% (de 27 a 30 alumnes a primària,  i de 33 a 36 a secundària), suposa la massificació de les aules i impedeixi l’atenció personalitzada al alumnat, que garanteix al nostre entendre l’èxit escolar. Tanmateix, l’increment de ràtios pot comportar una disminució generalitzada de les aules en el medi rural i, en alguns casos, pot suposar el tancament d’escoles.

Tanmateix, el ministre Wert ha anunciat l’increment del nombre d’hores lectives (25 hores a Infantil i Primària, i 20 a Secundària). Aquest agument suposa que el professor no tindrà el temps que requereix per fer altres activitats incloses dins el procés d’arpenentatge (tutories, atenció a les famílies, preparació de les classes…)

Les dues mesures anunciades per Wert -increment de ràtios i d’hores lectives- suposaran la pèrdua d’un gran nombre de docents en el curs 2012-2013 i, en conseqüència, malmetrà la qualitat de l’educació i de les condicions de treball del professorat.

Teniu el retall en els diaris:

Diari Ara:

El ministeri d’Educació dóna via lliure per ampliar un 20% els alumnes per classe

Rigau alerta que tres de les mesures de Wert afecten les competències de la Generalitat

`CCOO i UGT titllen de “brutal agressió” les retallades proposades per Wert

El máximo de alumnos por aula subirá un 20 por ciento por Decreto y el horario lectivo a 20 o 25 horas semanales

El diari Debat:

Wert vol un 20% més d’alumnes per classe i que els professors allarguin horaris

La nota personal blocaire.

Recortes Wert

I TU QUE OPINES? COMPARTEIX AQUEST POST.