Print Friendly, PDF & Email

UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES

El Govern es va comprometre a retornar els 44 primers dies de la paga extra del 2012 a la nòmina del mes de març. En un exercici d’absoluta mesquinesa per part dels nostres dirigents, l’Administració es torna a treure del barret l’Acord de Govern del 2012 que establia la sostracció del 5% del salari anual d’aquell any.

Com ja us varem informar, la UGT de Catalunya va presentar, el passat 17 de març, davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya un recurs contenciós contra l’Acord de Govern del 10 de març que establia el retorn dels 44 dies de la paga extra del 2012 als treballadors de la Generalitat, precisament per aquest 5% que ens han descomptat.

 Estem rebent moltes consultes en relació al pagament, consultes, moltes d’elles, que hem adreçat a l’Administració per què les aclareixi. Davant la manca de resposta de Funció Pública a les nostres demandes d’informació, en especial sobre el procediment detallat que ha emprat per calcular els imports que ens sostreu, considerem que el més efectiu per saber de quina manera s’ha calculat la quantitat abonada per aquest concepte és que cada treballador demani la informació directament a les unitats de nòmines del Departament on presten servei, mitjançant un escrit on es sol·liciti que es detalli d’onsurten les quantitats que ells sumen i resten amb tanta facilitat i que desglossin els càlculs. O, si ho considereu més adient, demaneu una cita presencial per tal que us expliquin directament els vostres comptes. Per aquells que ho necessitin, al final d’aquest article teniu un model de petició d’informació.

Alguns dels dubtes que ens assalten: Perquè fan els comptes sobre la quantitat que teòricament havíem de cobrar, amb la paga no percebuda de desembre, i no sobre la realment percebuda? Perquè el que ens dedueixen apareix a l’apartat al capítol de percepcions? En quina sòrdida universitat han estudiat per maquinar aquests exercicis d’enginyeria contable tan al·lucinants? etc.

De nou, hem pogut constatar l’absoluta manca de sensibilitat i de respecte dels actuals dirigents envers els seus treballadors. Recordeu amb quin muntatge mediàtic van anunciar la mesura del retornament dels 44 dies meritats per a que, a la fi, molts treballadors no hagin cobrat res de res o hagin percebut menys del que els hi corresponia.

 Ens reafirmem en la nostra línea d’accions jurídiques contra totes les mesures que van imposant aquest dirigents miserables, que s’hi neguen a plantejar una rebaixa dels seus salaris vips però que no dubten en ficar la mà a les nostres butxaques, fins a l’extrem de treure’ns les quatre monedes que suposen la devolució íntegra dels famosos 44 dies meritats.

La UGT de Catalunya continuarà treballant, com sempre, en defensa dels treballadors, i informant-vos puntualment de qualsevol mesura que adopti l’Administració. Estem a la vostra disposició al telèfon 669 427 073o al correu fetepublica@catalunya.ugt.org

Descarregar els arxius adjunts: Petició aclariment extra 2012