L’ 11 de gener de l’any 2002 les gallines van aconseguir el dret de tenir un espai mínim. Així ho recull el Real decret 3/2002. Així van aconseguir tenir 750 centímetres quadrats per cada gàbia. Després d’una gran vaga que durant un mes no van pondre ous.
El 31 d’octubre els porcs van decidir no fer més pernils per ningú. Això va fer que el govern cuita corrents va tenir d’anunciar que feia un Reial Decret 1135/2002 on s’afirma que cada porc ha de tenir lliure 2,25 metres quadrats per porc. Quan la quadra tingui entre 6 a 39 porcs.
El Real decret llei 14/2012 firmat pel Ministre Wert, augmenta les ràtios per quadra. 1,5 metres quadrat per nen. En primària pot haver-hi 30 infants, a secundària fins a 36 i a batxillerat fins a 40.
En definitiva els animals de granja tenen més drets que els nostres infants. L’espai físic és important per poder donar un ensenyament de qualitat. Important a tres nivells:
1.-Material: Poder endreçar els recursos materials, que no estigui tot “matxembrat”. Que la classe sigui acollidora.
2.-Organitzativa: Per tal que la metodologia sigui dinàmica que permeti distribuir la classe de diferents forma. Una classe molt plena no dóna joc a metodologies més actives.
3.-La psicològica : I la més important. Si els animals els hi donen més espai, és per tal que produeixin més i no estiguin nerviosos. Tants alumnes en un espai petit, imagineu-vos quins sentiments pot provocar.
Fete UGT és el teu sindicat. Dóna’ns suport!!!
L’article tindria certa gràcia si en lloc de comparar els alumnes amb els animals se’ls hagués comparat amb d’alres “col.lectius” més afavorits. Puc suggerir els diputats en el seu escó, els extraterrestres dins l’univers, etc. Però a mi, com a persona sensibilitzada amb el maltractament animal, no m’acaba de fer el pes la paròdia. D’altra banda, espero – i dono per fet- que els qui ens dediquem a la docència ja ens trobem tots en el esglaó superior dels qui empatitzen amb el patiment animal.
Molt bo!!