Print Friendly, PDF & Email

La UGT Educació volem traslladar a tot el personal docent que l’administració, a la mesa sectorial del passat 17 de maig, va acceptar la proposta dels cinc sindicats amb representació a la mesa de tornar a les negociacions del passat mes de gener. Després de successives peticions de la part social, el Departament d’Educació va acceptar la represa de les negociacions respecte al retorn de les retallades i drets perduts en els darrers 12 anys. Avui hem rebut comunicació que aquesta primera reunió de negociació amb tota la part social serà el proper divendres 26 de maig. 

Creiem que qualsevol organització sindical ha de fer seus els valors de veritat i honestedat i, per això, us traslladem aquesta informació.

Justament per aquest motiu UGT Educació Pública hem de rebutjar les declaracions i l’actitud del sindicat majoritari USTEC que, després de la seva acció a alguns Serveis Territorials el 18 de maig, un dia després de l’anunci del Departament, afirmava a les xarxes i a la seva pàgina web que les negociacions es reprenien gràcies a les seves accions de protesta. Accions que, cal recordar, van ser posteriors al compromís de la mateixa Administració.

Actituds com aquesta, amb l’únic objectiu d’autopromoció i d’atribució individual d’uns mèrits que corresponen a tot el col·lectiu, perjudiquen la lluita conjunta i la consecució de les reivindicacions per les quals lluitem. Així, determinades accions, semblants a l’estratègia de màrqueting del propi Cambray, creen una tensió innecessària entre les organitzacions que han de negociar i fan perillar la unitat sindical. Evidentment, trencar-la va en perjudici del conjunt de treballadors i treballadores, com ja vam veure el 25 i 26 de gener amb la convocatòria unilateral de vaga per part de dos sindicats que va provocar una important desmobilització i, en conseqüència, una molt baixa participació.

Hem de ser conscients que la nostra força radica en la cohesió i en la capacitat de treballar juntes per aconseguir els objectius compartits. Així, per mantenir la unitat no es pot faltar a un principi tan bàsic com és la VERITAT, desmereixent tota la tasca de la resta d’organitzacions.

Per tot això, UGT Educació Pública hem decidit NO PARTICIPAR EN LA PRÒXIMA JORNADA DE MOBILITZACIÓ de dimarts 23 de maig a la tarda i comuniquem que emprendrem accions alternatives per reivindicar la recuperació dels drets perduts.

UGT Educació Pública no defallim. Des del primer moment hem estat convençudes de la necessitat d’una unitat sindical real i així ho hem demostrat tant en comunicats com en accions reivindicatives. Malauradament, els fets ens demostren que no tothom pensa així: l’estratègia del sindicat USTEC, basada en l’obtenció de la fotografia adequada per justificar una evident manca de capacitat negociadora que ja dura anys, trenca la unitat sindical. Tots hem de construir la unitat sindical i nosaltres ens comprometem a fer-ho, fomentant una relació imprescindible d’honestedat i cohesió i formant un front comú davant el Departament d’educació.

Deixem de banda l’afany de protagonisme i la manipulació informativa del col·lectiu.

UGT Educació Pública