Print Friendly, PDF & Email

Davant els fets terribles esdevinguts aquesta setmana a l’IES Joan Fuster de Barcelona, la Federació de treballadors de l’ensenyament de la UGT de Catalunya volem fer pública la nostra consternació i profunda tristesa per la mort violenta de l’Abel Martínez.

Entenem que en aquests moments de dol cal serenitat i molta prudència, evitar judicis precipitats i centrar-nos a donar als treballadors i treballadores del centre, a l’alumnat i a les seves famílies tota l’atenció i ajuda que necessiten i vetllar per la intimitat de tota la comunitat educativa de l’IES Joan Fuster.

La UGT ens posem a la seva disposició per a qualsevol cosa que estigui al nostre abast. No és cap novetat que treballar a les aules és cada dia una feina més difícil per molts motius. La complexitat de la nostra tasca, sumada a les retallades en recursos dels darrers anys, la fan més difícil encara i ens trobem sotmesos a una gran pressió.

La UGT lluitem i continuarem lluitant perquè les escoles disposin de tots els recursos que necessiten. Tampoc no ens hem d’enganyar amagant el fet que es poden produir i de fet es produeixen situacions violentes a les escoles i fins i tot agressions a companyes i companys (Escola Baldomer Solà, Badalona). És per això que sempre hem exigit al Departament que es prengui molt seriosament aquestes situacions i que adopti les mesures necessàries per evitar-les.

Dit això, entenem que ens cal més informació abans d’establir un vincle directe entre les retallades i la mort violenta del nostre company. Creiem que cal ser molt prudents i evitar d’una banda la imatge caòtica amb situacions de violència generalitzada als centres de Catalunya, i de l’altra pretendre llegir el que ha passat com un fet aïllat i passar pàgina com si no hagués passat res. Ara el moment ens demana, com hem dit, serenitat i prudència per acompanyar la comunitat educativa de l’IES Joan Fuster en un moment molt difícil.

Exigim tanmateix al Departament d’Ensenyament, la convocatòria de la mesa sectorial de l’ensenyament públic tan aviat com sigui possible. Necessitem urgentment tota la informació sobre el com i el perquè s’ha produït aquesta tragèdia.

Per tot això la UGT convidem afiliació i simpatitzants a sumar-se a la concentració de solidaritat i condol convocada per a avui a les 18 hores a la plaça Sant Jaume de Barcelona.