Print Friendly, PDF & Email

Avui el Departament d’Educació ens ha confirmat que l’inici de les classes després de vacances s’ajorna fins al dia 11 de gener. Així doncs, el dia 8 de gener es considerarà no lectiu a tots els efectes. Atès que la represa de les classes estava prevista per un divendres, UGT entenem que és de sentit comú allargar el període de vacances fins dilluns dia 11 per limitar les possibilitats de contagis innecessaris.
En aquesta mateixa reunió el Departament ens ha comunicat que estan previstos CRIBATGES i TESTOS MASSIUS a tot el personal que treballa a centres educatius, ja siguin públics o privats. Aquestes proves es faran al llarg del mes de gener en dues tandes. Seran massius, voluntaris i es realitzaran per mitjà de frotis nasal.

Segons consta a les instruccions provisionals que ens ha fet arribar el mateix Departament, hauran de ser els mateixos professionals dels centres educatius, docents i personal d’administració i serveis, qui es prenguin ells mateixos la mostra, que caldrà conservar en nevera i dur-les als centres on els recollirà Salut. Entenem que aquest procediment és poc fiable i lamentem, un cop més, que es responsabilitzi el personal dels centres educatius d’una tasca que correspon a personal sanitari qualificat.