Print Friendly, PDF & Email

Aquesta tarda hem tingut una reunió amb el Departament per aclarir dubtes relatius al Concurs de Mèrits, oposicions i altres processos que estem vivint actualment.

Ens comuniquen que demà, dia 23 de juny sortirà l’adjudicació estiu provisional.
Ens trobarem amb persones que obtindran destinació i que han presentat renúncia al Concurs de Mèrits, ja que aquest continua viu i continuen arribant renúncies i se superposen les peticions.
Les 300/400 renúncies que no s’han validat encara sortiran adjudicades, les altres es tramitaran entre la provisional i definitiva quan es tingui certesa de que són renúncies
Si una persona aconsegueix plaça com a interina i està a la llista d’espera i finalment rep una vacant es queda amb la plaça obtinguda, encara que sigui una especialitat diferent, ja el canviaran el curs vinent.
Si algú en principi no té plaça i finalment entra per CM, posteriorment passaran a ser seleccionades, seran col·locades i rebran una destinació després de la resolució definitiva de les adjudicacions provisionals d’estiu. El mateix amb les persones seleccionades al CM i que actualment estan fora del sistema educatiu.
El Departament ens comunica que volen tenir la certesa absoluta referent a les renúncies, cal que la justificació estigui molt clara i per escrit.
Ens podrem trobar casos d’opositores que es funcionaritzin en ple procés d’oposició i fins i tot, un cop acabades les oposicions, mentre esperen la nota final. La voluntat del Departament és no deixar cap plaça del procés d’estabilització buida.

Hi ha hagut de moment 945 renúncies i el Departament s’ha emplaçat a parlar amb Balears i País Valencià perquè els comuniquin qui ha renunciat i acceptat als seus territoris. Ells han rebut renúncies i cal validar-les. Donada la complexitat, no creuen que tinguin temps de validar-les totes per la setmana vinent.

Catalunya ha esperat que la resta de les CCAA publiquessin les llistes.
El dia 12 Catalunya va enviar dades al Ministeri i van creuar dades amb la resta de CCAA, més Galícia. Hi havia gent que no havia fet renúncia encara.  Se’ls ha ampliat el termini per fer-ho, que finalitza avui.
La publicació del DOGC no és definitiva. Ho serà quan es publiqui en el BOE al setembre, mentrestant aniran fent resolucions al DOGC. En cap cas les persones que surten al llistat del DOGC podran ser desplaçades per persones amb recursos de reposició favorables que es resolguin a posteriori.

PER TANT, FINS EL CINC DE SETEMBRE PODEN SER NOMENADES AQUELLES PERSONES QUE ES TROBEN EN EL LLISTAT D’ESPERA. El Departament, tot i que publicarà al DOGC els llistats actualitzats, es posaran en contacte amb les noves persones seleccionades per tal de comunicar-les que han estat seleccionades pel Concurs de Mèrits.
Referent als Recursos d’alçada, encara no estan tots resolts, cal veure si són repetits o si estan en fase de revisió.
Un cop validats els recursos de reposició favorables es farà un Excel amb hora d’entrada i data i s’adjudicaran les places del llistat d’espera per estricte ordre. Una persona que sigui seleccionada per una especialitat decaurà automàticament de la resta d’especialitats que hagi demanat.

DES DE LA UGT HEM TRASPASSAT A L’ADMINSITRACIÓ LES SEGÜENTS PREGUNTES: 
– Estan resolts tots els recursos d’alçada?
Han d’acabar de comprovar tots els recursos, ja que n’hi ha tres períodes per fer-ho.
– Persones que els hi han admès el recurs i no se’ls hi ha canviat la nota, què ha pogut passar?
Potser no li corresponia la puntuació.
– Especialitats PT i OE, els criteris de correcció ens sembla que no són els adequats per l’especialitat.
La comissió dicta que els criteris de correcció són correctes.
– Persones de reserva amb discapacitat que surten com admeses al torn lliure:
Per protecció de dades no surten pel torn de reserva. Però si miren l’espai personal veuran que sí que estan com a torn de reserva.
– Com serà la presa de possessió de la plaça:
Es farà presencial, per aquelles persones que vagin al centre.
Telemàtica per aquelles persones que es demanin excedència, llicències, IT…

Tribunals:
– Ens podeu confirmar que els components voluntaris/es dels tribunals no van ser els mateixos del concurs de mèrits? Dels més de 300 tribunals els hi va costar moltíssim trobar presidents i presidentes.
– No es compleix la paritat. Som un col·lectiu on generalment són dones. I s’ha de ser funcionària…
– Tenim presidents i presidentes que estan dient a les persones vocals o suplents que estan d’excedència o baixa que les poden trucar en qualsevol moment per incorporar-se als tribunals. Ens comenten que passem els casos individuals per prendre mesures.
– Ens podeu fer arribar la normativa que regula els horaris i les condicions laborals de les components dels tribunals? :  El Departament ens diu que la potestat la té el tribunal. Un cop sàpiguen totes les persones que es presentin acabaran d’ajustar. El departament ha previst fer-ho de dilluns a dissabte.

Des de la UGT no compartim en absolut que siguin els mateixos tribunals qui determinin les seves condicions laborals, una cosa és una organitzar-se amb uns paràmetres normatius que vénen del Departament, i una altra molt diferent és prendre decisions referents a horaris i càrrega de treball.
El procés d’Integració PT /PS
: només per persones que són funcionàries de carrera.
Totes les persones que s’estabilitzin per CM a partir de l’1 de setembre ho podran demanar.
Les persones que renunciïn al concurs continuaran a la borsa amb el número corresponent. Però no saben quan ho podran fer.

UGT Educació Pública