Print Friendly, PDF & Email

NOVETATS DE L’EQUIPARACIÓ PROFESSORAT TÈCNIC D’FP AMB EL PROFESSORAT DE SECUNDÀRIA

Ahir 4 d’octubre es va publicar en el BOE del Real Decreto 800/2022 pel qual es regula la integració al Subgrup A1 del Professorat Tècnic de Formació Professional (PTFP) en el Cos del Professorat d’Ensenyament Secundària per a aquells i aquelles docents que reuneixin els requisits de titulació universitària, les CCAA i el Ministeri d’Educació i FP publiquin les convocatòries per a fer-lo efectiu immediatament.

Com ja vam anunciar, els efectes de la integració tindran un caràcter retroactiu, tal com indica l’article 3 des del 19 de gener de 2021.
Des d‘UGT reclamem que el professorat interí de les especialitats que s’integren al Cos de Secundària també pugui ser integrat a l’A1, donat que compleixen amb els requisits de titulació para impartir les especialitats.

No obstant això, exigim a totes les Administracions educatives que iniciïn el procés de negociació amb els sindicats per a l’equiparació salarial de la resta del PTFP, tenint en compte també al nou Cos de Professorat Especialista en Sectors Singulars de l’FP.
El nostre sindicat considera que el RD respon parcialment a una vella reivindicació nostra i del col·lectiu afectat. Per això UGT va presentar en la Mesa de Negociació del Personal docent no universitari del Ministeri d’Educació, com en el Consell Escolar de l’ Estat, reivindicacions que han estat desateses, i que al nostre entendre s’han de tractar i resoldre urgentment:

            • Exigim un acord entre el Ministeri d’Educació i FP i el d’Universitats per a establir els mecanismes de convalidació de crèdits atenent l’experiència laboral i docent que permetin que tot el PTFP pugui integrar-se en el Subgrup A1.
• Trobar la solució adequada perquè el Professorat Tècnic, que té una experiència contrastada i que pel fet que les seves especialitats hagin passat al Cos d’Ensenyament Secundari, pugui continuar prestant serveis com a funcionariat interí i participar en els processos selectius de les ofertes d’ocupació públiques.
• Al nostre entendre, el desenvolupament normatiu de la Llei d’FP ens dona prou marge de maniobra per negociar-les.

Aquest RD obre el meló d’una reivindicació històrica de la UGT: la incorporació al Subgrup A1 dels Cossos docents (Mestres, Mestres de Taller d’Arts Plàstiques…).
Confiem poder negociar-ho en la llei futura de la professió docent.

CAP ACOMIADAMENT DEL PROFESSORAT TÈCNIC!
DES D’UGT LLUITEM PER L’EQUIPARACIÓ SALARIAL DE DRETS AMB EL PROFESSORAT DE SECUNDÀRIA DE TOT EL PROFESSORAT TÈCNIC D’FP

Accés al Reial Decret 800/2022

UGT Educació Pública