Print Friendly, PDF & Email

 Gràcies a la intervenció de la FETE-UGT dilluns passat. HEM ACONSEGUIT EL MANTENIMENT DE LA COMPACTACIÓ però amb reserves. En el text que ens ha passat el Departament diu que la manté però no cobrant el 100% sinó el 80%. Tot i així, la UGT no ens agrada el text perquè hi ha una petita clàusula on diu que sempre que l’equip directiu ho autoritzi. Quina culpa tenen els nostres nens  que els directors no  autoritzin la compactació per necessitats del servei? Estem parlant del dret del nadó  com queda recollit a la Llei de Conciliació de la vida laboral i familiar.                                                                                                  

Com ja vam anunciar fa uns dies, no és només un dret que tenim, sinó que és la quantitat de llocs de treball que genera aquesta mesura. Com sempre, la FETE-UGT defensarà els vostres drets, ja que si enfortim el sector públic generem llocs de treball i aquesta és la forma per sortir de la crisi. La  crisi no es soluciona amb la destrucció de llocs de treball, sinó creant-ne de nous i mantenint els sous per tal d’afavorir la reactivació econòmica.

Cap mesura ha d’estar imposada com ara, per Europa  ni pels bancs. NO A  LA DICTADURA FINANCERA, NO A LA REFORMA LABORAL. DIA 29 DIA DE VAGA GENERAL.

FETE-UGT a l’anterior Mesa sectorial del divendres 23 de març va demanar que s’agilitzés el tema de la compactació amb el 80% de la retribució després que ja és un fet la publicació al DOGC de la Llei de Mesures que anul.la el 100 % de retribució en el 1r. any de cura de fill. La preocupació per part de FETE-UGT és que ningú es quedi sense poder compactar abans no surti d’aquí uns dos mesos el decret que reguli aquesta qüestió.

4 thoughts on “FETE UGT GUANYA EL MANTENIMENT DE LA COMPACTACIÓ PERÒ AMB RESERVES”
 1. Tinc una substitució de 0,66 des de l’inici del curs fins a finals de juliol. Em van dir que no tinc dret a la compactació de la reducció de jornada perquè el meu nomenament no dura fins al 30 d’agost i no és jornada sencera. El cas del permís d’alletament s’el miraran. Treballo lluny de casa i estic una mica inquieta ja que he de passar tot el dia fora. La meva pregunta és si algú em podria informar sobre aquest aspecte de la llei. Segueix igual?

 2. Un aclariment en relació a la compactació i el fet d’estar sotmesa a les necessitats de servei.
  Si rescateu el redactat de l’article 24 punt 3 de la Llei 8/2006 dita Llei de conciliació, ja parlava de que l’opció de la compactació restava sotmesa a les necessitats de servei.
  Com sabeu la Llei de Mesures catalana anul.la tot l’article 24, però manté la integritat de l’article 26 que parla de la reducció del 1/3 o 1/2 de la jornada cobrant el 80 o el 60% del salari respectivament.
  Poder mantenir aquest concepte de la “compactació” a posteriori del permís de la maternitat ha estat un gran bé gràcies a la proposta insistent del nostre sindicat, perque tot i que durant 4 mesos el teu sou es redueixi un 20%, el sol fet de poder continuar amb la cura del teu fill no té preu!.
  Les direccions dels centres no han de posar cap impediment en continuar donant el seu vist-i-plau, com han fet fins ara, a la persona que sol.liciti la “compactació”, això sí, sempre i quan quedi garantida adequadament la substitució de qui compacta. I si així és, no hi ha cap més problema.
  Ara bé, tot s’ha de dir, hem perdut una gran millora per a les dones treballadores principalment que ens permetia mantenir el nostre poder adquisitiu a la par que gaudíem de la cura del nostre fill. I aquesta sí que és una lesió als nostres drets com a mares i al nostres fills en la plenitud del seu desenvolupament.

Comments are closed.