Print Friendly, PDF & Email

Un cop consultada la nòmina de març, podem confirmar allò que ja sabíem des d’abans de les eleccions sindicals a l’ensenyament públic. El Govern ha pagat els 44 dies de la paga de 2012, però alhora ens ha aplicat un descompte del 5% sobre les retribucions totals anuals de 2012, amb la qual cosa el que cobrarem tendeix a zero. Una estafa amb totes les lletres.

Si repasseu els correus electrònics de la UGT previs a les eleccions sindicals podreu comprovar que aquest descompte del 5% no pot ser una sorpresa per a ningú. El Govern ho va anunciar des del primer moment.

Les presses de CCOO i USTEC, però, per concórrer a les eleccions amb alguna cosa a les mans els va empènyer a difondre la notícia ocultant el petit “detall” del descompte del 5%. La diferència, doncs, entre allò que la UGT hem guanyat als tribunals (44 dies sencers més interessos) i allò que paga el Govern finalment és abismal. No cal dir que seguirem reclamant el pagament íntegre de les pagues de 2012, 2013 i 2014 i que ho farem per la única via que ha demostrat ser útil: els tribunals.