Print Friendly, PDF & Email

Davant l’anunci del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, que els funcionaris de l’Administració General de l’Estat cobraran a la nòmina de gener la quarta part de la paga de Nadal del 2012 -que tots els treballadors del sector públic van deixar de cobrar sencera-, la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya vol expressar:

  • La UGT de Catalunya exigeix que es retorni el 100% de la paga de Nadal de 2012.
  • L’any 2012 el ministre d’Hisenda va obligar totes les administracions públiques a retallar la paga als seus treballadors i treballadores; en canvi, ara, n’anuncia el retorn només als treballadors de l’Estat. Des del nostre sindicat exigim que recuperin la paga tots els treballadors i les treballadores que es van veure afectats, és a dir, també els de l’administració de la Generalitat i de l’administració local, així com els del sector públic.

  • El que està fent Cristóbal Montoro es buscar una sortida a la judicialització del conflicte, ja que molts tribunals ja han donat la raó als sindicats i han reconegut el dret a cobrar la part meritada de la paga (concretament els 44 dies compresos entre l’1 de juny i el 14 de juliol, data d’entrada en vigor del Reial Decret 20/2012 ). La quarta part de la paga equivaldria a aquesta part meritada.

 

  • Tanmateix, des de la UGT de Catalunya continuem exigint el mateix que venint batallant des de l’inici del conflicte: que totes les administracions retornin el 100% de la paga manllevada als treballadors i les treballadores afectats.