Print Friendly, PDF & Email

URGENT! La UGT obre fins dilluns 12 de novembre una 🗳 Consulta a delegats/des, afiliació i treballadors/es en general davant la possible convocatòria de vaga de serveis públics.

Per participar-hi

  1. 🖱Fes un clic a l’enllaç.
  2. 💻 Omple el formulari
  3.  📬 Confirma el correu que t’enviarem.

La teva opinió compta!
Hi érem,
Hi som,
Hi serem! ✊

http://eepurl.com/dLr262

Malgrat les propostes sindicals, fins ara el Govern ha optat per la via del conflicte

A la darrera reunió de la Mesa General dels Empleats de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC) la setmana passada, el Govern va posar un cop més damunt la taula de negociació una proposta de recuperació de les pagues que és un autèntic menyspreu als treballadors públics. Tal com ja vam explicar en una nota de premsa anterior, el Govern proposava, entre altres coses, el retorn de les dues pagues extres, el Fons d’Acció Social (FAS) i la Productivitat en un termini de 8 anys, de manera fraccionada i condicionada a l’aprovació dels pressupostos anuals.

La proposta del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, no té en compte l’acord signat el juny 2017 amb l’anterior Govern ni la resolució aprovada pel Ple del Parlament el passat 9 d’octubre i que establien la devolució d’un mínim del 10% de la paga extra de 2013 aquest any 2018, i el retorn de la resta de la paga extra de 2013 al llarg del 2019 i de la paga extra de 2014 al llarg del 2020.

Però per si amb això no n’hi havia prou, ahir al Ple del Parlament vam haver de viure un cop més com tant el Govern, amb el President de la Generalitat al capdavant, convertia en un lamentable espectacle de pirotècnia verbal el sofriment de totes les famílies que hem hagut de patir des de 2010 un cicle de retallades sense precedents al nostre país.

Davant d’aquesta situació, la prioritat de la UGT de Catalunya continua sent la unitat d’acció i és amb aquest ànim que assistirem a la cimera sindical prevista per a demà mateix amb la resta de sindicats.

Al marge d’aquesta reunió, però, la UGT inicia a partir d’avui i fins dimarts una consulta telemàtica oberta a totes les treballadores i treballadors dels Serveis Públics de Catalunya per conèixer quines són les accions que creuen idònies per aconseguir l’objectiu de fer canviar la postura del Govern de la Generalitat. Entre aquestes accions no es descarta la convocatòria propera d’una aturada general dels serveis públics.