Print Friendly, PDF & Email

EL SALARI DEL TREBALLADOR PÚBLIC NO POT SER MONEDA DE CANVI DEL JOC POLÍTIC

El nostre sindicat reclama un debat per blindar les retribucions dels treballadors i les treballadores del sector públic

La UGT de Catalunya considera un acte de justícia que el Govern de la Generalitat de Catalunya s’avingui finalment a pagar les retribucions completes de 2015 (14 pagues) dels treballadors i les treballadores dels empleats públics, amb o sense pressupost. Per tant, exigim al Govern que acabi amb les ambigüitats que no fan més que generar incertesa i neguit entre els treballadors, ja prou castigats en els darres anys.

El salari del treballador públic no hauria de ser una moneda de canvi del joc polític. Des de la UGT de Catalunya convidem als partits polítics a iniciar un debat que permeti blindar les retribucions dels treballadors del sector públic per evitar que es produeixin de nou aquestes situacions.

Tant la recuperació de les retribucions de 2015 com la garantia de recuperació de la jornada i sou dels interins, anunciada a finals de novembre, són les dues puntes de llança prioritàries defensades reiteradament en la Mesa de Negociació pel nostre sindicat. Tanmateix, la UGT segueix exigint un pla de devolució de les retribucions manllevades sistemàticament en els darrers tres anys.

Valorem positivament que finalment el Govern reconegui que garantir les condicions laborals dels  treballadors i les treballadores de l’administració pública és una prioritat política, tal com des de la UGT de Catalunya li venim reclamant des de fa temps, inclús quan des del mateix Govern es repetia fins a la sacietat que pagar les retribucions sense pressupostos nous era del tot impossible (veure nota del 31 d’octubre).

Més informació: Manuel Valencia 669 427 073