Print Friendly, PDF & Email

Despotisme gens il·lustrat


Fa setmanes que el conseller Josep Gonzalez Cambray exhibeix un tarannà més que preocupant: primer va dir que eren falses les opinions de més de 4.000 treballadores i treballadors recollides en una enquesta elaborada per la UGT. Poc després, va anunciar unilateralment la intenció d’exigir el nivell C2 de català a tot el personal docent. Ara, per tercera vegada d
urant aquest mes, anuncia de manera unilateral la decisió del canvi de calendari escolar.

Certament, diu molt d’un polític quan en arribar a posicions de responsabilitat demostra actituds tan autoritàries i de menyspreu cap a famílies, professionals i sindicats. És més, pretendre modificar el calendari escolar és ignorar l’actual normativa: les instruccions d’inici de curs consideren el juliol com a temps reservat per a la formació permanent dels docents. Malauradament, el desconeixement es supleix amb prepotència: “Si haguéssim portat a debat el canvi del calendari la decisió no estaria presa”, va declarar el conseller.  

És tolerable que un servidor públic d’un sistema democràtic exerceixi així el seu mandat? És legítim ignorar a tothom qui integra la comunitat educativa?

Més aviat, ens trobem davant d’un polític incapaç d’escoltar a qui no li doni la raó, que necessita decidir de forma autoritària des d’un despatx, sense conèixer el dia a dia dels centres educatius i que ignora el parer dels professionals del sector. Cada cop és més evident l’afany personalista del conseller, que ja ha declarat: “No he vingut a deixar passar els dies”.

Arribat a aquest punt, la UGT diem prou!

El Departament d’Educació no ha de ser la joguina de qui no vol arribar a consensos amb les persones que dia a dia han mantingut i mantindran les escoles obertes, acompanyant al seu alumnat cap a un model de societat que volem més democràtica, més dialogant i justa. L’educació necessita el lideratge d’algú que conegui el sector i sigui capaç de construir ponts amb les diferents parts, per arribar a consensos, no es dediqui a cremar-los.

L’educació som totes!

UGT Educació Pública

PUBLICA.CAT

@PublicaCat  

UGT Educació Pública (Facebook)