Hola, Hble. Sra. Tània Verge Mestre, consellera d’Igualtat i Feminismes.
Em dic Bruno, la setmana vinent faré 4 mesos. La mama m’ha dit avui que potser aviat aniré a la llar d’infants. No sé per què he d’anar-hi ja si els meus amics Oriol, Jan i Marc encara no hi van i ja tenen més de 6 mesos. Ella m’ha explicat que l’Oriol es queda amb el seu pare mentre la seva mare treballa i ell té permís, que al Jan se li ha mort la mare i es quedarà més temps amb el pare, també té permís i que el Marc té dues mares i també tenen permís per estar més temps amb ell.
Jo no sé què és un pare o tenir dues mares, jo només sé que tinc a la mama i no tinc permís.La mama diu que avui es diu que nosaltres som una família “diferent” i que ara mateix no tenim un pare, però que en realitat de vegades els pares venen després o de vegades hi ha dues mares i que els drets no han de ser diferents pels infants de famílies “diferents”. No entenc res, que em fa a mi diferent? Jo soc un nen com l’Oriol, el Jan i el Marc i necessito el mateix.
La mama està llegint molt i parlant amb molta gent, ella és mestra a una escola pública i treballa a un sindicat, creu que hem de fer tot el possible perquè tots els nens i nenes, també els que són de famílies “diferents” com jo, puguin estar el mateix temps amb qui els estima i els cuida, diu que jo he de tenir sempre les mateixes oportunitats i drets que la resta d’infants, encara que a casa només siguem ella i jo. És per això que l’escric a vostè, ahir la vaig sentir a un programa de TV3 i parlava de nosaltres, dels drets de les famílies diferents!
Ho va dir tan bé que li vull explicar el que ens passa per tal que ens ajudi.Dins la Generalitat hi ha un Departament que és el d’Educació, la mama és treballadora seva i els hi ha escrit per demanar-los el temps de 16 setmanes d’estar amb mi, ells no han contestat a això, diuen que només hi puc estar 4.
Després ha demanat ajuda a un senyor que és advocat i han fet escrits, la jutgessa encara no ha dit que hem de fer. La mare diu que a la llei ho posa clar:
Ley 8/2006, de 5 de julio, de medidas de conciliación de la vida personal, familiar y laboral del personal al servicio de lasAdministraciones Públicas de Cataluña.
“Artículo 13. Permiso de paternidad.
3. El progenitor o progenitora de una familia monoparental, si tiene la guarda legalexclusiva del hijo o hija, también puede disfrutar del permiso de paternidad a continuación del de maternidad.”
De fet, diu que dins de la mateixa Generalitat, en altres departaments com el de Justícia, han concedit les setmanes de paternitat que tocaven el 2018 a una mare monomarental que ho va sol·licitar. I és més, m’explica que s’està mirant d’aprovar al Congrés la “Ley de Diversidad Familiar” que deixa clars els drets que tenim i ens reconeixerà com un model de família, que la Sra. Ione Belarra, Ministra de drets socials va explicar fa poc, en roda de premsa a La Moncloa.” :”Todas las familias son legítimas y tienen que ver garantizados sus derechos frente a aquellos que quieren imponer un único modelo de familia y que piensan que ese modelo, mal llamado ‘tradicional’ es el único que tiene que ver garantizados sus derechos”.
Llavors, Hble. Sra. Tània Verge Mestre, consellera d’Igualtat i Feminismes, necessitem que ens protegeixi com a família monomarental que som la mama i jo, que garanteixi la protecció efectiva de les diferents realitats familiars escollides amb llibertat, del que és un posicionament d’intolerància per part del Departament d’Educació que pretén imposar un únic model de família, “suposadament tradicional” al que si garanteix els seus drets.
La mama i jo li agrairem que ens ajudi i que faci que cap altre Departament de la Generalitat, qüestioni o limiti mai més cap dels drets que té un infant per raó de l’estructura familiar on es troba.
Bruno.