Print Friendly, PDF & Email

El Departament continua emprenyant la gata a la Mesa Sectorial de negociació

14 de novembre de 2022. Reunió de Mesa sectorial.

Temes tractats: reivindicacions del col·lectiu docent.

Per desgràcia el col·lectiu docent tenim expertesa en veure com la classe política fa servir tota mena d’estratègies per no fer el que toca quan es tracta de fer recuperar drets arrabassats . De fet, entre d’altres, aquesta és una de les raons per la qual som el sector pertanyent a la Funció Pública que més ha sigut retallat i més està trigant a recuperar les seves condicions laborals, prèvies a les retallades.

Sí. Estem parlant de recuperar. Millorar-les i que s’adaptin als nous decrets i lleis (com el d’Inclusió), això ja forma part d’un subgènere literari o cinematogràfic: la ciència-ficció educativa. No us el recomanem.

És normal, ho entenem, ha de ser difícil per l’Administració deixar de comptar amb un sector al qual “munyir” quan hi ha crisis i cal “estrènyer-se” el cinturó. Quan la majoria de col·lectius ja s’han afluixat dos o tres forats i el de docents encara continuen estrenyent-se un o dos forats més dels que ja tenia, la situació ja comença a fer una olor més que sospitosa.

I en això el Departament n’és un expert: en emprenyar la gata, marejar la perdiu o embolicar la troca i inventar tota mena d’excuses creatives i no tan creatives per continuar fent-ho. I si les muses no apareixen, tampoc és cap problema; el “No hi ha diners” o el “No hi ha pressupostos” sempre funciona.

La darrera Mesa Sectorial ha sigut un nou exemple d’aquest art del qual aquest govern i el Departament en fa gala ja fa massa temps.

Tot i que el proper 30 de novembre hi ha prevista una nova mesa sectorial per continuar “negociant”, no podem quedar-nos de braços creuats i  aquest dijous a la tarda, recollint les demandes de part del col·lectiu, la coordinadora de sindicats hem organitzat mobilitzacions arreu del territori a les 17:30 h (sense cost econòmic).

Fa més de 10 anys que el col.lectiu docent som el caixer automàtic de la Generalitat. Quant de temps continuarà aquesta situació?

Sortim als carrers, continuem esbombant arreu del territori que CONTINUAREM LLUITANT PEL QUE ÉS NOSTRE DE PLE DRET. 

UGT Educació Pública