Print Friendly, PDF & Email

Cambray condiciona l’acord amb els sindicats educatius amb propostes inasumibles.

EN LA MESA SECTORIAL CELEBRADA AVUI A BCN, el Conseller ha mostrat tenir poca voluntat i nul·la predisposició a arribar a un acord. Oferir pitjors condicions en el document presentat dilluns respecte al del mes de gener [rebutjat per tota la part social] o bé és una estratègia poc conciliadora o bé una presa de pèl als sindicats. La resposta unànime ha estat que el punt de partida ha de ser el text del gener, no pas el darrer.

En segon lloc ha manifestat que si hi ha un acord, aquest ha de ser signat per totes les forces sindicals. Aquesta condició limita les negociacions, ja que estem parlant de set sindicats que tot i tenir objectius comuns, també tenen el seu perfil propi, com hem pogut comprovar en els darrers dies.

En tercer lloc, condiciona l’acord al silenci dels sindicats en altres possibles punts. Hem sortit decebuts i decebudes perquè li hem demostrat la nostra disponibilitat a arribar a pactes i acords. És més li hem fet un recordatori del suport de la nostra organització als pressupostos del Govern al desembre, o el 27 de març l’acord per la planificació de la Formació Professional on en el preàmbul ens emplacem a “posar al dia les condicions laborals de les persones professionals, que són les que aporten valor al Sistema FPCAT.

La Comissió Rectora del Sistema insta el marc de negociació col·lectiva corresponent a abordar aquest procés d’actualització. Una actualització ja en marxa aquest 2023, aprovada pel Parlament de Catalunya en els pressupostos, amb una partida de 33M per a l’equiparació a nivell retributiu del professorat PTFP amb el Professorat de Secundària.” Aquest és un punt clau ja disposat a acceptar al gener. Des d’UGT, no entenem el canvi de redacció ni d’opinió quan ja està aprovat pel Parlament de Catalunya. Reclamem doncs que es parteixi del text inicial sense condicions inassolibles i que hi hagi una voluntat real de pacte.

La tasca d’un sindicat és reclamar les millores laborals oportunes. La UGT som un sindicat propositiu, responsable, que aposta per l’escola inclusiva, que està contra el Decret de Plantilles i la precarització de la professió docent, per això signar un acord no implica callar-nos en la resta de temes aliens al pacte.