Print Friendly, PDF & Email

El 25 d’octubre de 2022 va tenir lloc una nova jornada de negociacions amb el Departament. A les 13 h les organitzacions sindicals vam convocar una roda de premsa per analitzar les impressions de les negociacions.

Amb la signatura de l’acord amb el Departament d’Educació a Treball el dia 1 de setembre, aquest es comprometia a aplicar la recuperació de l’hora lectiva (al gener) i a pactar la recuperació de la resta de reivindicacions de la Plataforma unitària.

Durant els mesos de setembre i octubre hem tingut diferents reunions que s’ha materialitzat en Grups de Treball, als quals el Departament ha fet arribat diferents estudis tècnics i anàlisis de dades i despeses relacionades amb les diferents reivindicacions, però sense cap mena de concreció.

La part social de manera unitària:

  • Demanem el desglossament pressupostari en matèria educativa.
  • Hem sol·licitat les dades econòmiques respecte a l’oferta real per poder aplicar durant el curs 2023-2024.
  • Exigim saber quina és la despesa que es pressupostarà per revertir les retallades arrossegades de fa 12 anys
  • Exigim un retorn de les condicions laborals del col·lectiu previ a les retallades.

De moment el Departament no ha presentat cap proposta mínimament coherent i acceptable, per part del conjunt dels sindicats representatius del col·lectiu docent.

La nostra impressió com a UGT és que els representants de l’Administració estan dilatant aquest procés de negociació, assistint a les negociacions per publicitar les seves dades d’inversió en educació, sense aportar propostes de recuperació de les condicions laborals del professorat, que són l’eix de les nostres reivindicacions. Aquesta actitud de manca d’ofertes realistes, està generant malestar i desconfiança entre les organitzacions sindicals de la plataforma.

De fet, de continuar amb aquesta manca de concreció respecte les reivindicacions del col·lectiu no es descarta que hi puguin haver noves convocatòries de mobilitzacions.

Hem fet un pas endavant, però cal continuar avançant cap a l’educació que Catalunya necessita. La recuperació de les condicions retallades ara fa més de 10 anys és quelcom indispensable.

UGT Educació Pública