Print Friendly, PDF & Email

La UGT de Catalunya rebutja l’esborrany de la Ley de Mejora de Calidad Educativa del Govern espanyol per l’atac sense precedents que suposa per al model d’ensenyament del català al nostre país, un autèntic míssil a la línia de flotació de la nostra llengua.
Si el Ministerio no retira l’avantprojecte de llei, entenem que serà necessària una resposta social que es correspongui amb unes mesures que pretenen liquidar d’uns cop la immersió lingüística, deixar el català com una llengua residual a l’ensenyament i posar en joc la cohesió social al nostre país.
El nostre sindicat ha estat sempre i estarà al costat dels i les professionals de l’ensenyament a l’hora de defensar el model d’escola en català, i farem front comú amb totes les entitats que conformem la Plataforma Somescola.cat per rebutjar aquest esborrany, que suposa l’atac lingüístic més greu des de la transició.
La UGT de Catalunya reafirma el compromís en la defensa de l’escola catalana i del seu model educatiu, basat en la no separació dels infants i joves per raó de llengua i que fa possible el coneixement de les dues llengües oficials per part de l’alumnat en acabar l’ensenyament obligatori, tot afavorint la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. Cal recordar, una vegada més, que la immersió lingüística i la consideració del català com a llengua vehicular han donat solidesa a aquest model, que ha tingut el reconeixement internacional i és un referent com a model pedagògic eficient en el Marc Europeu de les Llengües. Aquest model ha contribuït també de manera decisiva a pal·liar el greu desequilibri que viu el català, llengua pròpia de Catalunya, respecte al castellà, en diferents àmbits. FETE-UGT ens comprometem, des de la nostra representació institucional i també als centres privats de Catalunya, a no estalviar cap esforç per defensar el nostre model d’escola i promoure totes les mesures de protesta i de desobediència civil contra un avantprojecte que vol dinamitar les bases de la nostra convivència.