Print Friendly, PDF & Email

16 Raons perquè els docents hem d’anar a la vaga de forma massiva.

Preguntes i respostes pels docents davant la vaga.

El diumenge passat dia 11 de març van continuar les mobilitzacions contra la Reforma laboral. Prop de 550.000 persones van assistir a les manifestacions de Barcelona i capitals catalanes. Les centrals sindicals i la UGT van convocar manifestacions a tot l’Estat contra la reforma decretada pel Govern central, la més lesiva de tota la democràcia i que atempta greument contra els drets dels treballadors i les treballadores i contra la negociació col·lectiva en tots els sectors.

A Catalunya, el Govern de la Generalitat està essent còmplice del Partit Popular en el desballestament dels principis bàsics del marc català de relacions laborals i, a base de retallades, està desfent el nostre model d’Estat del Benestar. CIU i el PP, amb una aliança sense precedents, estan fent recaure en els treballadors i treballadores públics bona part de la responsabilitat de l’equilibri pressupostari. S’ho volen carregar tot..!!, aquesta és la gran ocasió, no es tracta de drets laborals, van també pels socials. L’excusa la crisi.

La imposició d’aquestes polítiques de retallades esta deteriorant el clima social però també ha comportat greus conseqüències per a la qualitat de la democràcia a Europa. No s’ha dubtat a forçar canvis en les constitucions sobiranes de diversos països, i en d’altres s’han imposat governs tecnocràtics. Tot això s’ha promogut des de les èlits polítiques, tot negant-nos la participació ciutadana,el govern de CiU a Catalunya és el millor exemple.

I és que els efectes de la Reforma laboral del PP ja s’han notat des del primer dia, i s’han disparat el nombre d’EROs presentats. La Reforma laboral és pels treballadors i classes mitjanes una ruïna total….!!! La UGT de Catalunya ha fet un balanç dels dies de Reforma: des que va entrar en vigor, ja hi ha 6.900 treballadors i treballadores afectats per 327 EROs,quasi tres vegades més que la xifra d’ERO presentats en tot el mes de febrer de l’any passat.

Per això cal que tots nosaltres fem servir tots el mitjans al nostre abast per donar a conèixer l’impacte i les repercusions de la seva aplicació. No ens cansem de repetir des de les organitzacions sindicals les propostes que entenem han de fer-se:

Ens cal una reforma fiscal que façi més just , solidari i redistributiu els sistema . Cal controlar el frau fiscal, igualar la tributació de les rendes del treball i capital, restablir l’impost de patrimoni i successions, establir un impost internacional a les operacions especulatives, perseguir l’economia submergida i eliminar els paradisos fiscals.

Tots cridem per aconseguir una reforma financera en profunditat perquè els poders puguin controlar els mercats financers i bancaris responsables de la situació actual i posar-los al servei de l’economia productiva, acabant amb l’especulació.

Ens cal donar l’esquena a l’especialització en sectors de poc valor i la competència en els salaris baixos. L’acomiadament fácil és un model condemnat al fracás, com ja estem veient.

Creiem en una millor educació i una producció d’alts valor afegits, la competitivitat de les empreses, la formació permanent dels treballadors i una ocupació de qualitat i salaris dignes.

Cal de nou impulsar polítiques públiques i invertir en el serveis públics bàsics enlloc d’aplicar retalladles indiscriminades a serveis esencials com sanitat , educació o ajut a la dependència.

Fem una crida als treballadors i a les treballadores de la producció i dels serveis, de les administracions públiques, perquè participin en aquesta vaga. Igualment, ens adrecem a la resta de dels treballadors del mon educatiu i la ciutadania perquè li doni suport i es manifesti contra aquestes mesures que, si es porten a terme, acabaran amb els drets històrics que tant ens ha costat conquerir. Resignar-se es perdre!!!!

Us acosellem que consulteu la web de la UGT de la vaga general del 29 de març , on hi trobareu tots els materials de difusió de totes les mobilitzacions.

A www.vagageneral.cat podeu veure i descarregar-vos el cartell de la vaga, els fulls volants, el tríptic sobre la reforma laboral (en català i en castellà), el text de la reforma laboral publicat al BOE, i altres articles i documents d’anàlisi crític sobre la nova normativa laboral.

Cal ser crítics, cal mobilitzar-nos. Diem tots NO A LA REFORMA LABORAL.

Jaume Paül Gascón

Secretari del sindicat d’educació

FETE-UGT Comarques Gironines.