Print Friendly, PDF & Email

Tal com hem anat informant, comencem la setmana amb dues jornades de vaga parcial (dies 2 i 7 de juny, de 9 a 11 a primària i de 8 a 10 a secundària, les dues primeres hores en cas de torns diferents). Hem hagut de convocar en solitari la UGT. Malgrat la gravetat de les retallades a l’ensenyament públic, les més recents i les que hem patit des de 2010, encara no tenim damunt la taula una proposta de mobilitzacions dels sindicats majoritaris. No ens tocava a nosaltres, la cinquena força sindical a les darreres eleccions el 2015, liderar aquest procés. Entenem que sense els recursos humans i tècnics dels sindicats majoritaris, tindrem més dificultats per fer avançar un procés de movilitzacions que ja no pot ser d’un sol dia i que ha d’anar creixent amb el temps. Però no ens tremolaran les cames i insistim un cop més a demanar-te el teu suport, mentre d’altres sindicats treballen per desmobilitzar-nos. Si no els aturem ara, al setembre serà massa tard.  La convocatòria no és unitària. No és el que hauríem volgut, però no ens fa por. No és la primera vegada que anem sols: A l’hora de reclamar la paga extra de 2012 la UGT vam recórrer a la justícia i vam posar milers de recursos i vam guanyar el cobrament dels 44 dies més els interessos. Gràcies a aquesta pressió judicial tot el professorat a cobrat els 44 dies. I hem aconseguit una resolució del Parlament que obliga a tornar la paga dels anys 2012,2013 i 2014.

En solitari vam reclamar i vam guanyar el cobrament de l’hora de lactància de totes les treballadores de l’ensenyament públic. També en solitari vam reclamar judicialment poder gaudir del mes d’agost com a vacances fora de temporada, i ho vam guanyar.

Els descomptes de la jornada de vaga El model de vaga que proposem permet, precisament, exercir pressió de manera continuada sense que això suposi una destralada al nostre ja prou minvat poder adquisitiu. En aquest cas només poden descomptar de dues hores de classe: la nostra jornada és de 7:30 minuts. 4 dies de vaga parcial seria l’equivalent a un dia de vaga de jornada sencera! Et sobren motius

 • 16.900 substituts no cobraran el mes de juliol –  2.100 €
 • 16.800 professors/es de més de 55 anys, perden la reducció de 2 hores lectives i ens amenacen amb la supressió de la jubilació voluntària als 60 anys.
 • 49.980 professors/es amb destinacions provisionals. La creació dels perfils professionals permetrà a les direccions fer nomenaments a dit. Això suposa la defunció de la mobilitat amb criteris objectius i transparent.

A tot això cal afegir-hi més retallades:

 • Meritar el primer estadi a 9 anys suposa la pèrdua de 4.500€  per professor/a.
 • Increment horari de de 23 a 25  hores a primària i de 18 a 20 a secundària.
 • Hem perdut la indemnització per jubilació voluntària. En altres empreses públiques han continuat cobrant-la, en alguns casos amb quantitats milionàries i abusives.
 • Som l’única comunitat autònoma que hem perdut les pagues extres de 2012, 13 i 14.
 • Fa anys que no es paga el fons d’ajuda social.
 • Els plans de formació han desaparegut mentre creix l’exigència. La formació te la pagues tu.
 • Fa anys que no fan aportacions al pla de pensions.
 • Les baixes per malaltia comú ja no es cobren al 100% des del primer dia (7 mesos al 100% a concertada!).
 • Tancament de línies que posa en perill els nostres centres de treball.
 • La llista és inacabable.

Ara et toca a tu. Si ara no ens movem, demà serà tard.

COMUNICACIÓ DE VAGA – Us recordem que la comunicació de participació a les dues jornades de vaga és una formalitat no obligatòria. Per a qualsevol dubte us podeu adreçar a nosaltres per telèfon 669 427 073 o bé per correu electrònic a fetepublica@catalunya.ugt.org. Si ens voleu fer arribar imatges individuals amb l’etiqueta de la vaga o en grup a la porta dels centres, ens les podeu enviar per correu electrònic a vagaparcial@publica.cat. INFORMACIÓ CONVOCATÒRIA www.publica.cat Secretaria d´Ensenyament Públic UGT de Catalunya