Print Friendly, PDF & Email

Descarrega aqui el cartell i penja’l al teu centre!

Ahir 15 de març es va reunir el Consell Escolar de Catalunya, el que hauria de ser l’organisme superior de consulta i participació de la comunitat educativa de Catalunya.
Tot i això, des de fa ja un temps, el Departament d’educació utilitza aquest organisme com a una mera eina transmissora de decisions ja preses, ratificant les seves actuacions fent ús dels vots dels membres del Consell que treballen per la mateixa Administració i emetent resolucions que, per altra banda, no són vinculants.

Aquest cop, el Conseller fa servir aquest organisme per legitimar les decisions que, d’ençà que va iniciar el seu mandat, ha volgut imposar, com va succeir ahir amb l’obsessió de convertir l’escola pública en un aparcament per a criatures.

Un altre cop, el debat no existeix i els mitjans de comunicació, que compten amb més informació que la part social, publiquen que es preveu que la proposta del Conseller serà començar el curs vinent el dia 4 de setembre amb horari de matí i tarda.

L’UGT esperarem a la taula de negociació per saber si es compleixen els pronòstics, però la secretaria General d’Educació, la Patricia Gomà, ja ha avançat als mitjans que la data d’inici serà la mateixa per a les etapes d’infantil, primària i secundària. Diferent de la del Batxillerat i l’FP.
De moment sembla que l’únic que els interessa és tenir els centres oberts per guardar les criatures durant el matí i la tarda, sense gastar un euro i sense donar importància a qüestions cabdals com el temps necessari per preparar el nou curs.
Evidentment, tampoc es tenen en compte les condicions en què estaran els nostres fills i filles a les tardes de setembre amb temperatures insuportables i en espais sense climatitzar. De fet, segons diu la normativa vigent, “la temperatura dels locals on es facin treballs sedentaris propis d’oficines o similars estarà compresa entre 17 i 27 graus centígrads” (l’Annex III del RD 486/1997 de 14 d’abril)
Si aquesta és la deriva del Departament, tenim clar que l’UGT proposarem als sindicats majoritaris d’ensenyament mobilitzacions per no començar el curs. Defensem una escola pública de qualitat i ens oposem frontalment a la idea dels centres educatius com aparcaments de criatures i joves.

Prou intrusisme privat! Prou derives neoliberals! Volem democràcia i diàleg!

#cambraidimissio #nosomunparking #fregimelsnens