Print Friendly, PDF & Email

ATENCIÓ‼️
NOVA MEDIACIÓ AMB EL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ

Amb les vagues convocades, i les protestes, mobilitzacions i manifestacions hem obligat al Departament d’Educació a seure a la taula per fer una mediació, tot i que el mes de març ens van dir que havien trencat tota negociació possible. La seva voluntat d’arribar a un acord, però, no ha anat acompanyada d’una proposta amb cara i ulls que fos acceptable. Aquesta nova proposta és pitjor que la darrera, en què se situava el retorn de l’hora lectiva a primària pel curs que vinent.

Lluny de mantenir això, tot i que saben que el retorn a l’horari lectiu per a tot el professorat el mateix curs es condició sine qua non, es fan enrere i a canvi proposen el retorn de l’assoliment del primer estadi als 6 anys pels que encara no l’hagin assolit, i per qui ja hagi assolit el primer als 9 anys, assolir el segon als 12. Això sí, SENSE CARÀCTER RETROACTIU NI RECONEIXEMENT DEL DEUTE CONTRET AMB EL PERSONAL

Recordem que la primera demanda de la plataforma educativa des de fa anys, que té un caràcter irrenunciable pel que representa respecte a les retallades i, per l’impacte als centres que suposaria un increment de més de 4.500 dotacions de mestres i professorat, és el retorn a l’horari anterior a les retallades de 23h a primaria i 18h a secundària pel curs vinent 2022-23. És evident que la proposta que ens han posat avui sobre la taula, és insuficient. Si la conselleria té una intenció real de desencallar les negociacions, està a les seves mans poder fer la proposta adequada. El retorn a l’horari lectiu és una mesura que beneficia no només al professorat, si no també a l’alumnat. El Departament d’Educació ha recollit la proposta (que també situa la resta de demandes a negociar) i s’ha compromès a estudiar-la, tot i que ja ens ha deixat anar que demanem impossibles.

Dimarts de la setmana que ve, a les 11h del matí, tornarem al Departament de Treball a celebrar una nova jornada de mediació. El comitè de vaga necessita el vostre suport per seguir pressionant en les negociacions: cal que tothom surti al carrer en bloc: evidenciem la manca de voluntat real de negociar, la seva política impositiva i repressora.

El personal dels centres educatius no estem disposats a assumir les seves imposicions A CANVI DE RES!

DIJOUS 2 I DIJOUS 9 TOTHOM A LA VAGA ‼️ ✊

Coordinadora de Sindicats d’Educació Pública

USTEC-STES, CCOO, INTERSINDICAL, ASPEPC·SPS, UGT, CGT, USOC