Print Friendly, PDF & Email

Abans de Nadal el govern no ens vol pagar “ni un duro” de les nostres retribucions
El portal ATRI anuncia que “El pagament de les nòmines s’ordenarà el 27 de desembre de 2012, tan bon punt arribi la bestreta mensual que transfereix el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques” de l’Estat.
El govern deixa clar que la nostra nòmina ens la paga cada mes una transferència de Madrid i, per tant, que les treballadores i treballadors de la Generalitat de Catalunya hem passat a ser, de facto, “empleats de l’Estat”. Estem davant d’una devolució, no sabem si de comppaga extra navidad rotaetències o d’incompetències d’un Govern de la Generalitat que finalitza el seu mandat acomiadant-se dels treballadors públics amb el profund menyspreu que l’ha caracteritzat des del primer moment. No n’ha tingut prou acomiadant vuit treballadors cada dia del seu mandat, sinó que, ara, no paga quan toca i ha decidit, unilateralment, no pagar la nostra nòmina abans de Nadal com s’havia fet tota la vida.
Quan diuen a ATRI que “en la nòmina s’inclourà la part no pagada al juny”, podríem veure una actuació més pròpia d’una banda de tril·lers que d’un govern seriós, ja que si al juny tenien els nostres diners que ens van descomptar, com és que ara hem d’esperar que vinguin de Madrid? En què s’han gastat els diners de la nostra nòmina? En seguir pagant als alts càrrecs les retribucions més altes de tot l’Estat? En contractes d’externalitzacions?…
Ens indigna especialment que abans de Nadal no ens retornin ni tan sols els diners trets als treballadors catalans pel govern de la Generalitat des de fa sis mesos. No descartem exigir l’abonament d’interessos de demora que, calculats pels més de 200.000 treballadors de la Generalitat sumen més de 6 milions d’euros!
El govern no pot utilitzar els treballadors públics com si fóssim la banca de les seves impotències i incompetències. Tot un negoci quedar-se amb les nostres malmeses nòmines pagant un interès zero.
El Govern de la Generalitat, si creu en les seves competències, hauria de defensar la paga extra de Nadal dels seus treballadors, ja que va en contra del que estableixen les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya i del propi Estatut d’Autonomia de Catalunya. Novament es pleguen de braços davant la invasió competencial en matèria de funció pública.
El Departament d’Economia, un any més, demostra la seva incompetència a l’hora de calcular les retencions de l’IRPF. Amb tants anys, encara no han après a fer les nòmines? Tot un exercici de cinisme quan diuen que “el percentatge de retenció es veurà modificat a l’alça” quan la retallada, al final, és superior a la prevista pel mateix Govern de la Generalitat.

One thought on “Paga de Nadal. Fins el 27, res.”
  1. Bon dia,
    És dels escrits més clars i amb més sentit que he llegit. Crec que és hora de les persones, de deixar frases i reivindicacions fetes, i pasar a l’atac amb exemples i explicacions com aquesta. Ánims que la gent comença a estar farta de tant d’abús i cares dures ( i vaig per tots els alts càrrecs polítics, sindicals, …) Ànims i a seguir així, menys globos, pancartes, xiulets i samarretes; i més explicació, denúncia i queixa de la realitat, que sofrim i que els beneficies van a parar sempre a les mateixes persones, families i grups. Falta parlar més clar i català. Ja s’ha consentit, callat i amagat massa abusos. Bons Nadals!!

Comments are closed.