Print Friendly, PDF & Email

Podem Confiar amb el Departament?

Aquest matí us he de dir que m’he fet aquesta pregunta, i estic segur que tothom diria que NO. Vet aquí que aquest No, ens porta col·lectivament cap una  altra conseqüència, la qualitat de l’educació.

Mai com ara el menyspreu i  maltractem  del departament cap als seus treballadors ha estat tan gran. Aquest govern ens porta a etapes predemocràtiques en el que els treballadors i treballadores del sector educatiu no eren valorats com cal.

Per això, quan descobreixes que hi ha nomenaments per telèfon, sense passar pels nomenaments telemàtics, et preguntes si ho fan pel bé dels centres o al contrari són NOMENAMENTS A DIT.

La desconfiança vers al  departament és molt gran , perquè no fa el que li toca.  No tinc dades però estic segur que de totes les instàncies que s’han presentat al departament aquest estiu no hi ha ni un 1% amb resposta escrita. Si l’únic forma de parlar amb l’administració molts cops només és per via instància i gairebé mai hi ha resposta, tenim un problema molt gran. El departament no entra en el diàleg social i només executa unilateralment en forma irregular. Trucant a la gent que li interessa.

Respecte a  la normativa que va aparèixer al juliol, que variava les condicions de contractació i reduïa les jornades laborals, cap previsió , ni respecte cap als professors que han quedat perjudicats. No hagués costat res que el departament hagués enviat un correu electrònic a tots els seus treballadors afectats explicant les implicacions que tenien per aquest canvi. Facilitant , els canvis d’opció. Però clar, això és donar informació, ser transparents i tractar-nos amb respecte ,com una part important del sistema educatiu. Els drets de moltes persones han quedat conculcats.

Com només ens valoren com a eines i  no persones, com només som un número i no se’ns valora com a  docents, això va cap un camí sense sortida de deteriorament de la professió i la suma de les darreres mesures  afectarà  directament a  la qualitat d’educació.

Per tan la FETEUGT ha de denunciar la  situació  i sol·licitar que s’informi als seus treballadors, com seria lògic, quan hi ha un canvi de normativa que els afecti a ells.  La FETEUGT denunciarà  els nomenaments que es facin  per telèfon o per altres vies sense utilitzar els mecanismes normals, que són , els nomenaments de dimarts i divendres : Els nomenaments de difícil provisió, han de ser  publicitats suficientment i com cal, per deixar clar que no hi ha nomenaments digitals (a dit).

Butlletí 487 – Recursos contra les retallades.

One thought on “Podem Confiar amb el Departament d’educació?”
  1. És inadmissible aquesta situació!!! Teniu tot el meu recolzament a l’hora de denunciar a ensenyamet, tot aquest ” caos en els nomenaments” s’ha d’aclarar . Però bueno, estic segura de que faran el que els hi dona la gana , com fan sempre

Comments are closed.